Baba

Milliószor bocsánatot kértem a babámtól

Zsanettbe mélyen beleégtek azok a kórházi napok, amikor az inkubátor mellett aggódott és sírt. Minden grammért imádkozni kellett. Ahogy hízott és növekedett a kicsi, úgy gyógyultak a sebek.
2016. Szeptember 16.

Janine

A székesfehérvári Erdélyi Zsanett három évvel ezelőtt dolgozni és nyaralni ment Máltára, ahol megismerkedett líbiai-máltai párjával. Néhány hónap után, ahogy ő meséli, megtartották a bazi nagy lagzit és teherbe is esett. Ám a babavárás nem a terv szerint haladt, ugyanis már a harmincadik héten megszületett kislányuk, Janine.

“Alapjában véve szerettem terhesnek lenni, de az első trimeszterben mindig és mindentől hányingerem volt. Éppen ezért csak minimálisan híztam. Szinte végig dolgoztam a terhességem mint étteremvezető. A 25-29. héten Magyarországon voltam éppen a szüleimnél. A harmadik trimesztertől kezdtem vizesedni, de otthon azért volt alkalmam pihenni”- kezdi történetét Zsanett.

A 30. héten valami történt

“Hamarosan visszatértünk Máltára, ahol is az orvosi kontrollon jelezték, hogy a vizeletem tele van fehérjével. Csodálkoztak, hogy jól éreztem magam, a fejem sem fájt. 174 volt a vérnyomásom.” Ez a 30. terhességi héten volt.

Zsanettet a vizsgálatról egyenesen a kórházba irányították, mondván toxémiája, terhességi mérgezése van, ami nagyon veszélyes a magzatra és ránézve is.

“Gyorsan behozta a férjem a bőröndömet, én pedig csak feküdtem és nagyon izgultam. Az egyik oldalamon vérnyomásmérés zajlott, a másikon a baba szívhangját figyelték. A vérnyomásomat gyógyszerekkel levitték 133-ra, de közben állandóan nézték a babám állapotát.

Másnap újra vizsgáltak. Azt az érzést sosem tudom kitörölni az emlékezetemből, ahogy hallottam, hogy lassulni kezd a kicsi babám szívhangja. Hirtelen visszatért, aztán megint elhalkult a szívhangot jelző gép. Ekkor jelezték az orvosok, hogy nem várhatunk tovább.”

Milliószor bocsánatot kértem a babámtól

Janine csak 1 kiló volt

2015. november 7-én, reggel 6:15-kor császármetszéssel megszületett Zsanették kisbabája, 1-kg-os születési súllyal. A szülőknek azonnal nem mutatták meg, hiszen nem tudták az orvosok sem, hogy milyen állapotban lehet, de az jó jel volt, hogy az első pillanattól kezdve egyedül lélegzett.

Milliószor bocsánatot kértem tőle

“Én csak másfél nappal később láthattam először. Nagyon sírtam az inkubátor felett. Magamat hibáztattam. Milliószor bocsánatot kértem tőle. Szerencsére a koraszülött osztály és a kórterem, ahol én feküdtem, közel volt egymáshoz, így sokszor át tudtam hozzá menni.

Milliószor bocsánatot kértem a babámtól

Janine Zsanett kezében

Pár nap után engem hazaengedtek, de minden estét együtt töltöttük a kórházban. 10 nap múlva megfoghattam. Nagyon pici és nagyon könnyű volt.”

Ahogy fejlődik, úgy gyógyulunk

Az orvosok jelezték Zsanettnak, hogy a pici baba veséjével gond van, így antibiotikumot kapott. Abból a kis 1 kg-ból is sokat fogyott.

Milliószor bocsánatot kértem a babámtól

“Sírtam az inkubátor felett”

“Otthon sírtam, a kórházban énekeltem és meséltem neki. Minden grammért imádkoztunk! ” Janine összesen 54 napot töltött a kórházban. De 2015 szilveszterén már együtt volt otthon a család. “Ha belegondolok, hogy min mentünk keresztül, elfog a sírás. A barátnőm szült tavasszal, gondoltuk, vigyük be a nővéreknek megmutatni, milyen szép nagy már a babánk. Nem volt jó ötlet. Én benéztem a kórház különböző helyiségeibe és sírógörcsöt kaptam. Minden egyes érzés, az átvirrasztott éjszakák, az aggódások, félelem ott, akkor visszatért. Ahogy fejlődik, formálódik, úgy gyógyulunk. Nagyon megviselt bennünket, ami történt. De hála Istennek egészséges, gyönyörű, virgonc kislányunk van! Most 9 és fél hónapos és születése óta szerencsére egyszer sem volt beteg.”

A témához kapcsolódnak: