Baba

Nagy Ervin nem segít a gyereknevelésben, hanem kiveszi a részét

Nagy a különbség – erre hívja fel a figyelmet Nagy Ervin és több ismert édesapa a Nők Lapja legújabb számában.
2024. Március 06.
Nagy Ervin
Kép: Rozmanitz Gábor / fotocentral

A Nők Lapja legújabb számának címoldalán Nagy Ervin és Borbély Alexandrával közös ikerlányai szerepelnek annak apropóján, hogy a színész többedmagával (Csányi Vilmossal, Grecsó Krisztiánnal, Bagossy Norberttel, Kiss Gergellyel és Rákóczi Ferivel) vesz részt a lap kampányában, melyben ismert magyar férfiak beszélnek arról, hogy nem segítenek, hanem kiveszik a részüket a családjuk életéből.

Nem segítek, hanem a gyerekeinkről való gondoskodás számomra magától értetődő dologvélekedik Nagy Ervin. Úgy fogalmazott, hogy ma már nem úgy élünk, mint a barlangi emberek, ahol a férfiak mamutokra vadásztak, így a megspórolt energiát az apák ugyanúgy áldozhatják gyereknevelésre, ahogyan egy anya teszi.

Bennem nemcsak akkor támad fel az igény, hogy részt vegyek a kislányaim gondozásában, amikor meg kell őket védeni, hanem akkor is, ha meg kell őket hőmérőzni, vagy ha hajnalig kell őket ringatni, mert lázasak és jön a foguk, vagy amikor pelenkázni kell őket – mondta a színész.

Annak idején az édesapja sem félt attól, hogy kivegye a részét a teendőktől, így fiatal korától kezdve azt gondolta, ő is hasonlóan tesz majd.

Az az igazán tökös férfi, aki ebből részt vállal – hangsúlyozta.

A lapba írt esszéjében a színész azt is elárulta, hogy amikor a Borbély Alexandrával közös ikreik császármetszéssel megszülettek, ő volt az első, aki hozzájuk érhetett, amikor a mellkasára tették a babákat.

Mint írja, tapasztalatai szerint a férfiak elkezdték felfogni, mekkora felelősségük van abban, hogy a gyerekük később hogyan boldogul a világban, és úgy látja, ez mostanra nem csak az úri flaszterértelmiség hóbortja.

A lassú példamutatás a társadalom minden rétegében hat. És ez jó! Ez jön szembe az Instagramon, a közösségi média láthatóvá teszi, milyen szuper apukák vannak. Én is megnézem a brit dokkmunkást, aki tündérkének öltözik, mert ezt kérte a kislánya. Lassan, de biztosan beépül az újabb generációkba, hogy az apának dolga van. Ez a kampány sem dorgálni akarja a férfiakat, csak ráerősít arra, ami elindult. Nem elveszett dolgok ezek – fogalmazott.

Nagy Ervin lányaival

Nők Lapja