Baba

Pelenkázz másképp, csökken a hasfájás!

Lehet, hogy a nem megfelelő pelenkázási technika fokozza a babád hasfájását? Egy amerikai csontkovács új megoldást javasol.
2012. Május 15.

Dr. John Edwards floridai csontkovács, a Mama’s Chiropractic Clinics munkatársa szerint a leggyakrabban elterjedt pelenkázási módszer – amikor a magasba emeljük és a hasa felé hajtjuk a baba mindkét lábát – oka lehet a hasfájásnak. Edwards azt állítja, hogy a hagyományos pelenkázási technika során naponta többször is nyomás alá kerülnek azok a gerincvelői idegek, amelyek az emésztőrendszer beidegzéséért is felelősek.

A szakember szerint sokkal egészségesebb, ha a baba lábát nem „hajtogatjuk rá a hasára”, hanem ehelyett oldalára hengerítjük a csecsemőt, hogy hozzáférjünk a popsijához. Bár nem olyan egyszerű, mint az elterjedtebb módszer, de egy kis gyakorlással elsajátítható.

Edwards azt javasolja, hogy magas, keskeny pelenkázóasztal helyett használjunk egy földre helyezett matracot vagy takarót, vagy egyszerűen pelenkázzunk a franciaágyon, így biztonságosabb lesz a hengergetés, és sokkal könnyebben belejön a szülő az új technika alkalmazásába. Nézzük, hogy is jó hengergetni a babát!

Az eredeti cikket itt olvashatod.

Kapcsolódó cikkeink:

Pelenkázás

Hogyan pelenkázzunk?