Baba

Segítség! Gyógyszert szedek és nem jó a szex

Először azt hitted, veled van a baj, de arra jutottál, semmi olyasmi nem történt, ami ilyen negatívan hatna a szexuális életedre. Aztán elolvastad a fogamzásgátlód betegtájékoztatóját, és megvilágosodtál.
2015. Szeptember 30.

Talán nálatok is így kezdődött: a szex fájdalommal jár, mióta fogamzásgátlóval védekeztek, pedig ettől az egésztől pont azt vártad, hogy felszabadultabbak lesztek. A párod is észrevette, kérdezgetni is kezdett: rosszul csinál-e valamit, netán valami zavar-e, de a sok nemleges válasz után egy tényező maradhatott, ami a kellemetlen hüvelypanaszokért okolható, méghozzá pont a fogamzásgátlód.

Hüvelyszárazság a gyógyszered miatt?

A fogamzásgátló készítményekben lévő hormonok befolyásolják a szervezet saját hormontermelését, és az így kialakuló ösztrogénhiány következtében hüvelyszárazság jön létre, annak kellemetlen tüneteivel (nem megfelelő nedvesedés aktus közben, a hüvelyhám sikamlósságának csökkenése, fájdalmas nemi aktus, állandósuló égő, viszkető, feszülő érzés).

A felsoroltakkal azonban nem kell együtt élni, ha megfelelő kezelést találsz rájuk, és valamilyen speciális hatóanyagú kúpot alkalmazol.

Az aktus során jelentkező fájdalom bizonyos síkosítókkal ugyancsak mérsékelhető, de ez csupán tüneti kezelés, a kiszáradt hámot ezek a szerek nem regenerálják.

Patikában kapható gyógyászati segédeszköz.

Hosszú távú megoldás? Igen!

A Cikatridina hüvelykúp például nem tartalmaz hormont, hatása a benne lévő hialuronsav vízmegkötő képességén, valamint a gyógynövénykomponensek (aloe vera, körömvirág, tigrisfű, teafa olajos kivonatai) ápoló, védő, gyulladáscsökkentő, regeneráló tulajdonságain alapul, ezért nyugodtan lehet alkalmazni bármilyen okból létrejött hüvelyszárazság esetén.

A készítmény előnyös összetételénél fogva helyreállítja a hüvely nedvességtartalmát, és serkenti a szöveti regenerációs folyamatokat, így a hüvely ismét síkosabbá, rugalmasabbá válik. Fontos, hogy a hormonális fogamzásgátló hatását egyáltalán nem befolyásolja, sőt, óvszerrel is alkalmazható, mert nem tartalmaz vazelint.

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót,

vagy kérdezze meg kezelőorvosát!