Baba

7 tipp, hogy könnyebben induljon újra a házasélet

Most akkor anya vagy, feleség vagy szerető? És a párod? Apa, férfi vagy hódító? És hogy is engedhetnétek el magatokat, ha a kis szuszogó csomag a szomszéd szobában bármikor ébredhet?
2015. Október 07.

Aztán folytathatod a sort kedvedre, mi minden szegheti kedvét egy friss szülőpárnak, azaz mi az, ami könnyedén ki tud zökkenteni, vagy egyáltalán a vágy felkeltését is megakadályozza… Mert jöhet még az a mantra is, hogy a melled most a gyermeké, meg különben is, csorog a tej, no és csúnya a hasad! És persze szemöldöködet sem volt időd szedni hetek óta, és inkább aludjatok, ha akad fél óra üresjárat, ne szexre “pazaroljátok” a drága (alvás)időt. Vagy mégis?

Az intimitás nem költözik messzire a szülői házból egy baba születése után sem, csupán átmenetileg parkolópályára kerül, és nagyobb tudatosságot igényel, hogy a szülők visszataláljanak egymáshoz férfiként és nőként. Nincs ebben semmi ördöngösség, néha a legegyszerűbb trükkök hozzák a legnagyobb áttörést. Ezeket zongorázzátok végig, ha úgy érzitek, készen álltok megint a hancúrra!

Fontos a gyengéd, szeretetteljes közeledés

1. Az orvosilag javasolt szexmentes időszak általában hat hét, ekkor kell visszamenned ellenőrzésre, és ha a nőgyógyászod mindent rendben talál, hivatalosan is beindulhat a lepedőakrobatika. Addigra a szülés során szerzett sérülések meggyógyulnak, és talán ti, szülők is kiismeritek már a gyermeketek alvási szokásait, amire lehet kissé építeni.

2. A fogamzásgátlással kapcsolatos kérdésekre már előre térjetek ki a pároddal, hiszen az első alkalomtól erre is gondolni kell! A legnagyobb tévhit, hogy a szoptatás alatt nem lehet teherbe esni. A szoptatásnak csak akkor van fogamzásgátló hatása, ha a kicsi igény szerint szopik, azaz anyatejet kap csupán (sem vizet, sem tápszert, sem szilárd ételt) és mindezt akkor, amikor ő jelzi (tehát nem időre adod neki), és a szoptatások között nem telik el hat óránál több. Felszabadultabb lehet a szex, ha nem tart féken a nem kívánt terhességtől való szorongás.

3. Ha szoptatsz, vagy ha fogamzásgátlót szedsz, készülj fel arra, hogy a hüvelyed nedvesedésével még lehetnek gondok, ennek egyszerű hormonális oka van. Az aktus megkönnyíthetik az egyszerű síkosítók, de ezek hatása csak átmeneti. Vannak azonban olyan hüvelyi készítmények, amelyek segítik visszaadni a nedvességet, így tartósan hidratálják a száraz hüvelyhámot. Kérdezd meg orvosod, gyógyszerészed, érdemes kipróbálni valamelyik szert, hogy az aktus újra kellemes élmény lehessen!

4. Kezdjétek az egymáshoz való közeledést finom simogatásokkal, csókolózással, akár egy közös fürdőzéssel, ezzel oldani tudjátok a kezdeti feszültségeket.

5. Lehet egy fix nap is a héten, amikor segítséget kértek, ez lehet a ti randinapotok. Nem feltétlen heves szexszel fognak indulni a közös idők, előbb nagy sétákkal, esetleg mozival, színházzal, vacsorával, egyre közelebb kerülve egymáshoz és végül az ágyhoz.

6. Elsőre ne az orgazmus legyen a cél, inkább az érzelmi kielégülés!

7. Van egy fontos szabály ebben a közös játékban: kérd meg a párodat már az elején, hogy legyen veled türelmes, te pedig legyél őszinte, adj neki visszajelzést arról, hogy mi esik jól és mi kellemetlen.

Ez is érdekelhet: