Gyerek

Szex frissítve!

Szex a szülés után? Hiába vagytok összeszokott páros, most valójában egy új nő és egy új férfi találkozik.
2011. Június 25.

Tény, hogy ezentúl, lelkileg legalábbis, mindig hárman lesztek. Még az ágyban is. Nehéz ráhangolódni a szexre, ha közben a gyereken, a megélhetésen, a napi bosszúságokon töprengsz. Gyakorold, hogyan tudod mindezt egy belső fiókba pakolni és becsukni, vagyis kizárni a tudatodból.

Szex frissítve!

Az intimitás erővonalai is átrendeződnek. A férfi sokszor úgy érzi, lassan kiszorul minden fontos dologból, és elhanyagolják. Vajon milyen szerep jut neki most a megnövekedett anyagi terhek viselésén kívül? Az intim terek átalakulnak, ahogyan megváltoznak az alvási viszonyok is. Mindeközben a férfi libidója nem változik, a nőé viszont átmenetileg szünetelhet. Emiatt zárójelbe kerül valami olyasmi a kapcsolatban, ami azelőtt mindkettőtöknek nagyon fontos volt.

Gondolj arra, milyen üdítő lehet egy jó orgazmus! Feltöltődsz, és emlékezteti a testedet egy másik, még a terhesség előtti üzemmódra. No de hogyan kelthetsz magadban újra vágyat úgy, hogy valójában nem is igazán kívánod a szexet?

Így kezdjétek újra!

Nagyon finoman, lassan kell haladni ebben az izgalmas időszakban, különösen akkor, ha fájdalmas a behatolás. Beszéljetek a dologról, tegyetek érte mindketten, hogy jobb legyen, szeressétek, kényeztessétek egymást. Fantázia, idő, figyelem…

Próbáljátok meg átszabni időnként a hétköznapi rutinokat – utazzatok el. Akár együtt, akár külön – mindkettő felfrissítheti egymás iránti érzéseiteket.

Találj ki valódi meglepetéseket! Menj elé a munkahelyére, titokban foglalj asztalt a kedvenc éttermében. Keresd ki a régi kedvenc zenéjét, és várd haza azzal. Csempéssz a táskájába kellőképpen rejtélyes és izgalmas üzenetet.

Szakítsatok időt egymásra! Ez elsősorban szervezés és elhatározás kérdése. Semmi nem ér annyit, mint egy összetartó család, ennek pedig a kettőtök kapcsolata a váza, az alapja, a magja – ettől ne sajnáljátok az időt. Ha ez tönkremegy, elromlik az összes többi dolog is, ami látszólag prioritást élvez.

A közös időben mehettek wellnesshotelbe, kölcsönlakásba, vagy akár csak a saját fürdőszobátokba is. Az a fontos, hogy kényeztessétek egymást testileg és lelkileg is új dolgok kipróbálásával. Ne úgy kezdjetek a szexhez, ahogy szoktátok, keressetek új utakat (szexjátékok, tantrikus szex, erotikus masszázs, hastánc).

A „topis”, rosszkedvű, ingerült „anyuka” nem túl vágykeltő. Tedd csak fel a kérdést: mit szeretsz magadban? Milyen imázs sugárzik belőled? Találd meg magadban a szépet, az izgalmasat, és hangsúlyozd új frizurával, jellegzetes fülbevalóval, egy-egy meglepetéssminkkel, ápolt körmökkel és olyan ruhákkal, amelyek a te színeidet és formáidat keltik életre.

Nagyon fontos, hogy egyedül és együtt is kísérletezzetek: mi esik most jól a testednek? Egyedül is megkeresheted az új erogén zónáidat, vagy partneredet is biztathatod erre. Beszéljétek meg, milyen érzés a szerelmes érintés – ebben nem kellene szégyenlősnek lenni. Ha semmi kedved ahhoz, hogy a szex behatolással végződjön, okozzatok gyönyörűséget egymásnak másként.

Meglepetés lehet párodnak egy szállodában eltöltött közös éjszaka. A nagyszülők, barátok szívesen vigyáznak addig a kicsire. Nem kerül többe, mint egy jobb férfiparfüm, viszont sokkal emlékezetesebb…

Szex frissítve!

Szakértőnk Mester Dóra a nagy múltú San Francisco Sex Information civil szervezetnél szerzett szexoktatói képesítést. Jelenleg Budapesten él, tanít, és azon dolgozik, hogy beszélgetéssorozatok, elméleti és gyakorlati csoportok szervezésével segítse egy szabad, előítélet-mentes, szex-pozitív szemlélet kialakulását. Munkáját folyamatosan nyomon követheted.

Kapcsolódó cikkek:

Szex: csak ha eleget aludtál?

Határidős szexfeladat

Forrás: Kismama magazin