Gyerek

Szex: csak ha eleget aludtál?

A háromezer megkérdezett kétharmada nyilatkozott úgy, hogy csak hétvégén van energiája a szexhez, amikor tudja, hogy másnap nem kell korán kelnie.
2011. Március 01.

A megkérdezettek több mint fele utasította vissza párja közeledését az elmúlt hónapban, egyötödüknél pedig az elmúlt héten is előfordult, hogy nemet mondtak. A visszautasítások leggyakoribb oka a kevés minőségi alvás és a hosszú munkaidő volt, továbbá az, hogy az illető párja túl későn fekszik le, a gyerekek túl korán kelnek, vagy éppen túl sokára alszanak el, illetve a nyüzsgő társasági élet is gyakran szerepelt az indokok között.

A felmérésből az is kiderült, hogy a britek több mint fele nem hajlandó párjával lefeküdni este tíz után, de egynegyedük már kilenc óra után is visszautasító, mivel addigra már nagyon fáradt. A párok felénél már fordult elő veszekedés a szex hiánya miatt, 17 százalékuk pedig már szakított is emiatt.

Tízből hatan beismerték, hogy több erőfeszítésre lenne szükség részükről ahhoz, hogy időt kerítsenek a házaséletre. Louise White, a Pharmaton Vitality Capsules képviseletében így nyilatkozott: „Egy hosszú munkanap vagy az egész napos háztartási teendők után a legtöbben nagyon kimerültek ahhoz, hogy bármit is csináljanak, és már csak arra vágynak, hogy eljussanak az ágyig, és végre alhassanak.”

A tanulmány rámutatott arra is, hogy a kimerültség nem csak a szexuális életre tesz kedvezőtlen hatást. Sokan számoltak be arról, hogy rendszeresen elfelejtenek dolgokat, vagy lemondanak baráti találkozókat a fáradtságra hivatkozva. Sokan a munkájukat sem bírják tökéletesen elvégezni, olyan kimerültnek érzik magukat.

A fáradtság ellen különféle taktikákat vetnek be az emberek. Van, aki a teára vagy kávéra esküszik, mások megpróbálnak napközben szundítani egyet, de olyanok is akadnak, akik némi testmozgással frissítik fel magukat, esetleg bekapnak egy szelet csokoládét.

Babaszoba

A kisgyereket nevelő szülők különösen nehéz helyzetben vannak, ha szexről van szó. A kialvatlanság, fáradtság mellett az is gond, hogy a kicsi jó érzékkel a legrosszabbkor ébred fel, és ezzel megzavarhatja a nagy nehezen mégis összehozott együttlétet.

Néhány ötlet, hogy kicsit jobb legyen nektek is:

 • Bízzátok akár nappal is néhány órára bébiszitterre a kicsit. Amíg játszótérre külditek őket, tiétek a világ!
 • Szánjatok időt egymásra a szigorúan vett szexen kívül is. Fontos, hogy mindketten tudjátok, mi foglalkoztatja, bántja vagy dobja fel a másikat. Néha olyan apróságokon múlik!
 • Néha az is bőven elég, ha van egy kulcsra zárható szobátok. A villámszex is jobb, mint a semmi.
 • Ha már nem szopik a gyerkőc, lepjétek meg magatokat egy wellnesshétvégével.
 • Ha a hüvelyszárazság a gond, akkor a kizárólagos szoptatás idején kialakuló természetes ösztrogénhiányos állapot idején segíthet egy hüvelykúp vagy patikában kapható síkosító gél.
 • Ha nagy a baj, kérjetek segítséget itt: Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület Magyar Szexuálterápiás és Párterápiás Egyesület
 • Ezek is érdekelhetnek:

 • Van szex a gyerekek után?
 • Így teremts alkalmat a szexre – gyerek mellett
 • Szeresd meg újra a szexet!
 • Forrás: Medipress- babaszoba.hu