Baba

Szoptatás Award az új trend – A bronztól a gyémánt fokozatig

Itt az új trend, a Szoptatás Award, erről minden anyának tudnia kell!
2018. Augusztus 23.
Szoptatás Award az új trend - A bronztól a gyémánt fokozatig

Nem titok, hogy a szoptatás kemény munka. Nem csak a baba gondozása, ellátása kemény munka, hanem számos kihívással kell szembenéznie a szoptató anyának, pl. érzékeny mellbimbó, fájdalmas szoptatás, tejcsatorna-elzáródás, ezek mind kellemetlenné tehetik a szoptatást. Sok nőnek jár a Szoptatás Díj, elismerve az erőfeszítéseiket. A Szoptatás Award kategóriái:

Bronz fokozat: szoptatás három hónapig

Ezüst fokozat: szoptatás hat hónapig

Arany fokozat: szoptatás egy évig

Platina fokozat: szoptatás 18 hónapig

Gyémánt fokozat: szoptatás két évig vagy azon túl

A jutalmazási rendszer az Egyesült Királyságban, a babás fórumokon indult útjára, ahol a nők posztjaikban jelölték, hogy mennyi ideje szoptatnak.

Darcy Zalewski, a Life With Darcy and Brian bloggere szerint a rangsor “arany csillag matricákként” szolgált a szoptatós mamáknak.

Mint az internetes trendek általában, a Szoptatás Award is bővül, már vannak arany fokozatú torták is, Írországban pl. Grace Daniels cukrász tortát sütött, hogy azzal ünnepeljék meg egy vásárlójának egy éve tartó szoptatását.

Néhány népszerű kereskedelmi oldal, mint az Etsy és az Amazon már kulcstartókat, ékszereket, bögréket, pólókat is kínálnak a szoptatás díjjal kapcsolatban, amivel az anyáknak lehetővé válik, hogy megmutassák, mennyi ideje szoptatnak.

Népszerűsége mellett megosztó is a jelenség, azok az anyák, akik nem szoptatnak, úgy érzik őket éri kritika a díjjal.

A szoptatási díjak egyik támogatója, Zalewski szerint azonban a rangsor nem arra szolgál, hogy a nők rosszul érezzék magukat. “Segítenek abban, hogy megünnepeljék a szoptatást, annak folytatását, annak ellenére, hogy milyen nehézségeik vannak vagy milyen társadalmi nyomás nehezedik rájuk. A szoptatás bár természetes, de nem feltétlenül könnyű. Ez egyfajta bátorítás, a mérföldkövek elérésének díjazása, hogy az anya folytassa és büszke legyen az eredményeire.”

Természetesen minden friss anyát megillet az elismerés az erőfeszítéseiért, függetlenül attól, hogy szoptatja a gyerekét vagy nem.

(via)

Kapcsolódó cikkeink szoptatás témában: