Baba

14 sztárpár, aki egy másik sztárról nevezte el a gyerekét

Igen, vannak olyan hírességek, akik babájukat más híres emberekről nevezték el.
2022. November 17.
harry és meghan
Fotó: Getty

Az elmúlt két évtizedben jelentős elmozdulást tapasztalhatunk a megszokott keresztnevektől az egyediek felé, és ebben bizony a celebek vezetik a sort. A bolondos névadás az új hollywoodi norma, de még a kitaláltnak tűnőknek is vannak valós gyökerei. Íme, a híres babanevek mögött meghúzódó történetek.

1. Harper Seven Beckham

harper seven

Fotó: Getty

“Victoria kedvenc könyve a „Megölni egy feketerigót”. Ez egy nagyon erős, szenvedélyes könyv, a szerzője Harper Lee, a lányunk neve innen származik” – magyarázta David Beckham a gyermekük születését bejelentő Facebook-bejegyzésben.

2. Mingus Lucien Reedus Victor

Norman Reedus színész és Helena Christensen fiukat Mingusnak nevezték el Charles Mingus jazz basszusgitárosról. “Az apja különösen rajong Charlie Mingusért” – mondta Christensen a The Independentnek. 

3. Monroe Cannon

monroe cannon

Fotó: Getty

Mariah Carey kislánya anyuka bálványáról, Marilyn Monroe-ról kapta a nevét.

4. Harlow és Sparrow Madden

Joel Madden és Nicole Richie érdekes ihletet kapott mindkét gyerekük nevéhez. “Nagyon szeretem Jean Harlow-t, a színésznőt, Nicole pedig Shalom Harlow-t, a modellt. Harlow menő, mert klasszikus névnek tűnik. Nyugodt és csendes, amilyen a lányunk” – mondta Madden a lánya, Harlow nevéről.  Sparrow nevét pedig Jack Sparrow kapitány ihlette a Karib-tenger kalózaiból.

5. Axl Jack Duhamel

Fergie és Josh Duhamel fiukat Axl-nek nevezték el a Guns N’ Roses frontembere, Axl Rose után.

6. Bowie Ezio Perego-Saldana

Zoe Saldana és Marco Perego David Bowie-ról nevezték el gyermeküket Bowie-nak.

7. Henry Wilberforce Seewald

Jessa Duggar amerikai televíziós személyiség és férje, Ben Seewald elsőszülött fiukat Henry Wilberforce-nak nevezte el. Középső neve William Wilberforce politikus és filantrópra utal. 

8. Lincoln Shepard

Dax Shepard amerikai színész-humorista és Kristen Bell lánya, Lincoln közvetve Abraham Lincoln elnök nevéhez fűződik. A pár valójában a Lincoln autókról nevezte el lányát, aminek érzelmi töltete volt Shepard számára. Az autókat az elnökről nevezték el, így „technikailag” a kislányukat is.

9. Lilibet Diana Mountbatten-Windsor

harry és meghan

Fotó: Getty

Harry herceg kislánya híres családja tagjairól kapta a nevét. A Lilibet Erzsébet királynő régi családi beceneve, míg a Diana Harry néhai édesanyjára, Diana hercegnőre utal. Úgy beszélik, kisfiuk, Archie pedig egy képregény főhőse utána kapta a nevét, amiket édesanyja az apjával gyűjtött közösen, ezért valamiképp ez is tisztelgés lehet…

10. Rumi Carter

A baba nevét Jay Z és Beyonce kedvenc költőjéről, a 13. századi perzsa költőről, Rumiról kapta. “Rumi a kedvenc költőnk” – magyarázta az apa egy interjújában.

11. Luna Simone Stephens

John Legend és Chrissy Teigen a Simone középső nevet választotta lányának. Tették mindezt Nina Simone énekes/aktivista után.

12. Gene David Fischer

Amy Schumer humorista-színésznő eredetileg Gene Attellnek nevezte el fiát, középső nevével Dave Attell komikus és barát előtt tisztelegve. Ám nem tetszett neki, ahogy együtt hangzanak, így végül Gene középső nevét Davidre változtatta, megtartva a tiszteletadást.

13. Bronx Mowgli Wentz

Ashlee Simpson és Pete Wentz A dzsungel könyve karaktere után adtak nevet a fiuknak.

14. Wyatt Morgan Cooper

Anderson Cooper amerikai újságíró idősebb fiát Wyatt Morgan-nak nevezte el néhai apjáról, Wyatt Emory Cooper íróról.