Baba

Túlélési trükkök allergiásoknak

No, most aztán tombol! Már nem elég, ha mindig van nálad zsepi és műkönny. Itt egy kis segítség Homeomamitól.
2011. Augusztus 31.

Szemcseppként is jól müködhet

a homeopátiás szer.

Szabadulj meg a gonosz kis allergénektől!

• Ha sok a pollen, mosd ki az orrodat rendszeresen Salvus vízzel. Egyrészt nagyon erős összehúzó és gyulladásgátló hatása van, így csökkenti a duzzanatot, másrészt lemossa a polleneket az orrnyálkahártyáról. Babáknál is használható, fecskendővel spricceljünk be az orrba. A szemedet is öblítsd át néha tiszta vízzel. Ha nagyon rossz az orrod állapota, menj el fájdalommentes Proetz-arcüregöblítésre.

• Ha sokáig kint vagy a szabadban, a lakásba lépve öblítsd le a hajad és cserélj ruhát. A haj nagyon jó pollengyűjtő.

• Kend be az orrod belsejét krémmel. Ha viszket a torkod, gargalizálj sós vízzel.

• Felnőtteknek nagyon jó természetes orrtisztító egy kis torma vagy erős paprika a szendvics mellé.

• A csalántea csökkenti a szervezet hisztamintermelését. A csalánkapszula is hasonló hatású. Egészítsd ki egy kis bioflavonoiddal és C-vitaminnal is.

• Ne használj a szobában ventilátort, és ha sok a pollen, zárd az ablakot.

• Egyél kevesebb állati fehérjét, mert növeli az immunrendszer érzékenységét.

• Ne idegeskedj! A stressz erősíti az allergiát.

• Járj barlangászni! Egy óra a barlangban, és átlélegzed a tüdőd a csíramentes és pollenmentes, oldott sókban gazdag levegővel.

Túlélőkészlet allergiás gyereknek:

– Ha nagyon erős a gyerek allergiája, 200CH-s Histaminum alapanyagú homeopátiás golyót kap, ha enyhébb, a reggelt a harmincassal kezdjük. Ha például fürdés vagy biciklizés után romlik az állapota, ismétlem a harmincast. Ez mindig nálam van.

– Ha a szeme viszket, akkor desztillált vízben egy cseppentős üvegben feloldom az Euphrasia (szemvidítófű) alapanyagú homeopátiás golyót, és csöpögtetek a szemébe. Közben belsőleg is használom, tizenötös potenciában.

– Amikor betáskásodik a szeme reggel, de még nem viszket, Apist adok, harmincas potenciában. Akkor is, ha este nem tud aludni az orrdugulástól. Ilyenkor hideg borogatást rakok az orrára, és kimossuk Salvus vízzel.

– Az Ambrosia (parlagfű) alapanyagú homeopátiás golyó olyan gyerekeknek jó, akik parlagfűre allergiásak, és intenzív szemtüneteket produkálnak. Szezonban minden reggel a harmincasból kap.

– A táskámban mindig tartok Coryzaliát, főleg szájviszketős és orrdugulós szénanáthára vagy a sorozatban tüsszögésre jó, ilyenkor negyedóránként adom, Histaminum mellett. Jó gyorssegély.

Az allergia gyakori tüneti szereit megtalálod a letölthető allergiazsebkönyvben, vagy itt olvashatod:

A saját allergiám, amióta alkati kezelést kaptam, minimálisra csökkent. Csak akkor jön ki, ha túl fáradt vagy túl stresszes vagyok. Ilyenkor az érzelmi állapotomnak megfelelő szert veszem be, és elmegyek jógázni. És nem iszom bort, mert rontja az orrtüneteimet.

Allergia? Van kiút!

Ha allergiás a gyermeked vagy bárki a családban, akkor hasznodra lehet ez is: Allergia és Asztma társaságok

Forrás: www.homeopatia.info.hu