Baba

Vlogol a toldys diák – Ilyen a Kútvölgyiben a karantén

Vlogot indított az a toldys diák, akik a Kútvölgyi kórházban kialakított karanténban van és akinek az édesanyjáról derült ki, hogy napokig koronavírusosan feküdt a Szent János kórházban.
2020. Március 16.
Ilyen a Kútvölgyiben a karantén (fotó: Getty Images)

A fiú a vlogján azt mondja: “március 2-án anyukám belázasodott, és az állapota nem javult. Keddre az egyik testvérem is belázasodott.” Március 3-ra a fiú bátyja is belázasodott, de jobban lett, így bejárt az egyetemre. Édesanyja állapota azonban nem javult, sőt, ezért felhívták a háziorvost, aki nem ment ki, kérdéseket tett fel, amelyek alapján úgy ítélte meg, hogy a nő nem koronavírus-fertőzött.

Az édesanya állapota március 7-re annyira súlyos lett, hogy kórházba vitték, ahol azt kérdezték tőle, járt-e külföldön, majd amikor erre nemleges választ adott, a Szent János kórházba szállították, ahol nem akartak koronavírus-tesztet végezni rajta – írja a 24.hu.

Ekkor a nő férje “balhézott egy sort”, így elvégezték rajta a tesztet, amiről március 12-én derült ki, hogy pozitív. A fia iskolában, angolórán volt, amikor ez kiderült, szólt a tanárának és az igazgatónak. A gimnázium vezetője hazaküldte őt és az osztálytársait is – összegzi az eseményeket a 444.hu.

A fiú még aznap felhívta a barátnőjét hogy az édesanyja koronavírusos. A barátnő is szólt az ő iskolája igazgatójának, aki szintén hazaküldte a lányt és az osztályát is. Ugyanezen a napon a fiú apja felhívta a hatóságokat. Közölték velük, hogy négyen (a férj és a házaspár három gyereke, két fiú és egy lány) azonnal vonuljanak be a Szent László karanténjába. Kocsival mentek, egy utcára voltak a Szent László kórháztól, amikor hívták őket, hogy nehogy bemenjenek a kórházba, menjenek haza és maradjanak otthoni karanténban.

Március 13-án pénteken hívták a családot, hogy mégis menjenek be a Szent Lászlóba, karanténba. Délután kettőkor vettek tesztet tőlük. Éjjel átvitték őket a Kútvölgyibe. Másnap szombaton a teszteredményekből kiderült, hogy a fiú testvére is elkapta a kórt, a család másik három tagjának negatív lett az első tesztje.

Március 15-én vasárnap, a fiú édesanyja kapott egy külföldi gyógyszert, amitől elmúlt a láza és a köhögése is. A testvére jól van, de a tesztje még pozitív, őt visszavitték a Lászlóba.

Forrás: 24.hu