Baba

Zente kedden délelőtt megkapta a kezelést

Édesanyja a Facebookon jelentette be, hogy Zente a mai napon, kedden délelőtt megkapta a Zolgensma génterápiás kezelést Budapesten, a MRE Bethesda Gyermekkórházában.
2019. Október 29.
Zente kedden délelőtt megkapta a kezelést (Fotó: Facebook)

Zente jelenleg jól van, de szigorú karantén, megfigyelés, és utókövetés veszi kezdetét – ahogy az édesanya írta, egy borzasztó kemény időszak ezennel lezárult, most pedig egy nagyon fontos fejezet kezdődik el.

Zentét egy nagyon ritka betegséggel, SMA-val (gerincvelői izomsorvadás) diagnosztizálták, amelynek a kezelése rettentő drága, 700 millió forintba kerül. A kisfiú családja kampányt indított a közösségi médiában, ahol rekord idő, egy hét alatt adományokból összejött a szükséges pénz, így a kisfiú most végre megkaphatta a kezelést.

A kezelésről beszámoló posztjában az édesanya ismét köszönetet mondott mindazoknak, akik egy megosztással, utalással, rendezvénnyel, licitfelajánlással, ötlettel, szervezéssel segítettek, imádkoztak, rájuk gondoltak, és küldték az energiát és a szeretetet. Megköszönte azt is, hogy a hazai beadással kapcsolatos kemény munkában annyian vettek részt, ezzel elérve, hogy egy magyar kisfiú – zömében – magyarok által összegyűjtött adományból finanszírozott kezelése itthon válhatott valóra.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, időközben egy másik SMA-s kisfiú, Levente kezelésére is gyűjtés indult, hogy ő is részesülhessen a költséges génterápiában.

Korábbi írásaink a témában: