
egészséges táplálkozás


Chia mag: miért olyan felkapott?
Egyfajta szuperélelmiszerként tartják számon a chiát, mert könnyen beépíthető az egészséges táplálkozásba, számos kedvező élettani hatása van és igen változatos a felhasználási módja.
Nem a testünk, hanem az elménk tehet a hízásról
Sandra Aamodt, a Yale neurológusa egy ideje rájött arra, hogy a tinédzserkora óta élete részét jelentő jojódiétáiról elsősorban nem a teste tehet, hanem inkább az elméje.
Bébiétel vagy házi koszt?
Az Archives of Disease in Childhood című lapban nemrég közzétett egyik tanulmány szerint a kifejezetten csecsemők számára elkészített, otthon főzött ételek nem minden esetben jobbak, mint a boltokban kapható bébiételek.
Egyszerű marketingtrükkel is rávehetők a gyerekek a zöldségevésre
Ügyes marketinggel rá lehet venni a gyerekeket arra, hogy mindenféle édességgel tömjék a fejüket, de a kreatív hirdetésekkel akár arra is van lehetőséges, hogy az egészséges táplálkozás alapjait sajátítsák el ehelyett - derül ki egy friss kutatásból.
Szöcske csokiban
Nehéz elképzelni, hogy a rovarok a mindennapi étrendünk részeivé váljanak, ám egyre több érv szól emellett.
7 tévhit a fogyásról, ami hátráltatja a kilók leadását
Tim Spector, a King's College London professzora szerint az orvosok és a szakemberek egy sor egymásnak ellentmondó információval bombázzák a diétázókat, és ezért az emberekben több tévhit is él az egészséges étkezéssel kapcsolatban.
A krumpli magas vérnyomást okozhat
A burgonya a nyugati ember étrendjének fontos része, ugyanakkor ha túl sokat fogyasztunk belőle - legyen akár sütve, főzve, pürésítve - jó eséllyel a magas vérnyomással is számolnunk kell - derül ki egy kutatásból.
Főzzük, süssük, vagy pároljuk?
Létezik-e vasárnapi ebéd klasszikus rántott hús nélkül? Hogyan válasszuk ki, hogy milyen zsiradékban süssünk? Rengeteg a tévhit a sütő zsiradékokról, olajakról, de mi jusson eszünkbe a polcok előtt és otthon a konyhában?
Mit tartalmazzon egy szoptató édesanya étrendje?
A baba fejlődése szempontjából megismételhetetlen első 1000 nap a fogantatással kezdődik, ezért a szükséges vitaminok és ásványi-anyagok megfelelő beviteléről már ettől a pillanattól fontos gondoskodni.
Megbélyegzett élelmiszerek: ártalmasak vagy nem?
Divat az egészséges életmód, elsősorban a fiatalok és a városban élők azok, akik nem akarják folytatni szüleik életmódját és tudatosan próbálnak étkezni. Egészségtelenek vajon azok az élelmiszerek, amelyekről sokszor ezt halljuk?
Szoptatás alatt is figyelj oda a magnéziumra!
A megfelelő mennyiségű napi magnézium fogyasztása minden ember számára fontos. Mivel a szoptatás időszakában az anya még nagyobb igénybevételnek van kitéve, ilyenkor a vitamin és ásványi anyag pótlásra fokozottabban oda kell figyelni.
Miért olyan fontos az omega-3 zsírsav?
Az omega-3 egy telítetlen zsírsav, amely nélkülözhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Hasonlóan számos vitaminhoz a szervezetünk nem képes előállítani az omega 3 zsírsavat, ezért különféle táplálékokkal tudjuk bevinni a napi szükségletet.
Receptek székrekedés ellen II.
A székrekedés minden évszakban okozhat kellemetlen napokat. Megfelelő ételekkel azonban sokat segíthetsz abban, hogy a probléma tünetei mérséklődjenek.
A görögdinnye áldásos hatásai
Sokan nem is tudják, hogy a nyár sláger gyümölcse valójában (termesztéstechnikailag) zöldség, és a tökfélék közé tartozik. Mi a görögdinnye erőssége? És mikortól adható a babáknak?
Országos dietetikusi adatbázist hozott létre az MDOSZ
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége az egész országot lefedő, ingyenesen használható dietetikusi adatbázist hozott létre, hogy bárki egyénre szabott tanácsadást igényelhessen a lakóhelyéhez legközelebb található szakembertől.