élelmiszerbiztonság
Ezzel a trükkel lelassíthatjuk a gyümölcsök érési folyamatát
Nem mindegy hogy tároljuk a gyümölcsöket, zöldségeket, főként azokat, amelyek utóérők.
Hiába járt le egy termék, lehet, hogy még hónapokig fogyasztható
A tartós élelmiszereknek a lejáratot követően is adhatunk esélyt, hívják fel a figyelmet szakértők.
Bébiételeket hívtak vissza, hasmenést okozhat
A Nébih visszahívása a Hipp Bio termékeket érinti.
Ezekre is érdemes figyelni a konyhában nyáron
Élelmiszerbiztonsági szempontból érdemes a következőkre is figyelni a nagy melegben.
Gond van a zöldségchipsekkel
A zöldségchipseket általában egészségesebbnek tartják a hagyományos burgonyachipseknél, a valóság azonban ennél árnyaltabb.
Jégnyalókák: sok bennük a cukor, gyümölcs viszont kevés
Ha nyár, akkor nemcsak fagyi, hanem jégkrém, jégnyalóka is a mindennapjaink része, legalábbis a gyerekeknek. Ezért nem mindegy, hogy mit tartalmaznak ezek a hűsítő édességek.
Gond van az étolajokkal
Mindegy, hogy műanyagba vagy üvegbe csomagolják, így is, úgy is tele vannak mikroműanyaggal.
Baj van az édesburgonyával
Növényegészségügyi szempontból jelentős problémát jelentő vírus jelent meg Magyarországon.
58-ból 51 konzerv szennyezett BPA-val
Egy német fogyasztóvédő szervezet vizsgált konzerveket.
Vörösbabot hívott vissza a Tesco
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy az érintett élelmiszert ne fogyasszák el.
Ha csak 5 másodpercig van a földön, még megehető a leesett étel? Itt a tudomány válasza
A válasz nem fekete-fehér, attól is függ mit és hova ejtünk le.
Többféle aggályos szennyező anyagot is találtak gabonapelyhekben
Egy német fogyasztói oldal vizsgálata során többféle aggályos szennyező anyagot is találtak gabonapelyhekben.
Műanyag vagy fém konyhai eszközöket használjunk? A Nébih válaszolt
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal Facebook oldalán adja meg a választ a kérdésre: melyik a jobb választás a műanyag konyhai eszköz vagy a fém?
Át kell mosni a tésztát főzés után?
Szükséges lemosni a tésztát miután megfőtt? Egy népszerű fogyasztói oldal most körbejárta a kérdést.
Ételmérgezéshez vezethet, ha megmossuk a nyers csirkehúst
Sokan megmossák a nyers húst felhasználás előtt. A mosás nem pusztítja el a baktériumokat, sőt ételmérgezéshez vezethet.