Munka, iskolai szünet, nyaralás, tábor – most aztán igazán fontos, hogy ne kelljen órákat főzéssel tölteni, mégis valami finom és egészséges étel kerüljön az asztalra. A leves nyáron is feltölt, kitűnő folyadékpótló a meleg napokon, így hoztunk most nektek a Nosalty recepttárából három szuper és könnyen elkészíthető levest.
Nyári zöld gazpacho
A gazpacho spanyol, hidegen tálalt, paradicsom alapú zöldségleves. Mi most egy zöld változatot, azaz paradicsom nélkülit hoztunk nektek.
Hozzávalók:
2 db zöldpaprika (apró kockákra vágva)
1 db kígyóuborka (meghámozva, kimagozva)
1 db újhagyma (csokor, zöldjével felkarikázva)
10 dl kefir
1 csokor petrezselyem (finomra aprítva)
1 csokor kapor (finomra aprítva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen darálva)
2 lime-ból nyert limelé
4 db újhagyma zöldje (díszítéshez)
2 csepp olívaolaj (díszítéshez)
Elkészíteni elképesztően könnyű, a Nosatlty oldalán ITT találjátok a pontos menetét.
Póréhagymás kukoricaleves
Ez a mennyiség nagyjából két főre elegendő. Eredetileg vöröshagymával készül, de póréval sokkal finomabb. Készíthetjük konzervkukoricával is. Mindössze 30 perc alatt összedobható.
Hozzávalók:
15 dkg csemegekukorica (1 cső)
1 közepes db póréhagyma
4 ek olívaolaj
3 dl víz
1 dl habtejszín
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A leves elkészítését a Nosalty oldalán követheted nyomon.
Görög gyümölcsleves
Ha nyár, akkor görögdinnye. Ez a recept amolyan mindent bele gyümölcs, bátran kísérletezzetek, ha épp elhagynátok belőle valamit, vagy mást is tennétek bele. Mindössze húsz perc alatt kész, jól hűtsétek be tálalás előtt.
Hozzávalók:
2 kg görögdinnye
1 kg sárgadinnye
40 dkg málna
40 dkg meggy
20 dkg egres
1 l narancslé (100 %-os)
2.5 dl habtejszín
1 dl szörp (málna)
A recept elkészítése a Nosalty-n található, ITT.