
(Kép forrása: Getty Images)
Nyáron számos finom gyümölcs szezonális: köztük bogyósok, mint a málna vagy az eper, barackfélék, cseresznye és meggy is. Ezekből készülhet gyümölcssaláta, kerülhetnek hideg gyümölcslevesbe, turmixba, smoothieba, és a reggeli zabkása vagy joghurttal összekevert granola tetjére is – vagy egy ráérős hétvégi palacsintára. Emellett a friss és lédús gyümölcsökből sütemények is készülhetnek: most a Nosalty recepttárából ajánlunk ehhez hét receptet.
Ha gyorsan készítenél valamilyen desszertet
Ez az ízletes desszert valóban habkönnyű édesség. A tejszínes túrókrémhez remekül passzol a málna, amit ebben a receptben citromlé tesz még frissítőbbé. A gyümölcs nagyobb részéből egy püré készül, amit a krémmel kell poharakba rétegezni, végül málnával és mandulával díszíteni, ahogy az alábbi receptben találod.
Tovább a receptre: Egyszerű málnás túróhab
Egy különleges epres szelet
Most nem egy eperkrémes sütit ajánlunk, hanem egy különleges tojásfehérjés-epres töltelékeset. A tészta sem a leggyakoribb elkészítési módon kerül a töltelék tetejére, hiszen ráreszelve egy ropogós-morzsás réteg lesz a habos töltelék tetején. Érdemes kipróbáli!
Tovább a receptre: Habos epres szelet
Aranysárga pite sárgabarackkal
Az egyik legjobb pitetöltelék nyáron a friss, édes sárgabarack! Ez a felezett barackos recept ráadásul egészen gyors, egy órán belül elkészíthető – csak győzze kivárni a család, amíg kihűl. A fahéj nemcsak az almáspite fűszere, a barackos sütit is megéri fahéjas porcukorral megszórni!
Tovább a receptre: Sárgabarackos pite
Egy légies tejpite cseresznyével
Eredetileg egy könnyű francia desszert a clafoutis, vagyis a tejpite, aminek a tésztájába – ahogy a név is mutatja – tej és tejszín is kerül. A tészta egy kicsit egy sűrűbb palacsintatésztához hasonlít, és hagyományosan bogyós gyümölcsök kerülnek bele. Az alábbi receptben egy gyorsan és könnyen elkészíthető cseresznyés változatot találsz: a kimagozott gyümölcs kerül a tortaformába, arra pedig a tészta, és mehet is a sütőbe!
Tovább a receptre: Cseresznyés clafoutis
Egy csodaszép színű tiramisu
A hagyományos tiramisu mellett a gyümölcsös változatok is népszerű édességek: mint egy finom téli narancsos-csokis, nyáron pedig valamilyen bogyós gyümölcsös, például epres. A következő receptben a mascarpone mellett fehércsoki is kerül a krémbe – és persze eper is, így lesz nagyon gusztusos rózsaszín desszert belőle.
Tovább a receptre: Epermisu
Nagyon egyszerű barackos kevert
Az egyik tökéletes páros desszertben a túró és a barack. Ebben a receptben egy egyszerű kevert tészta közé kerül egy vaníliás-túrós réteg és sárgabarack gerezdek. Egy gyors vendégváró desszertnek is remek!
Tovább a receptre: Lusta barackos-túrós süti
Az igazi nyári klasszikus meggyes
Meggyes kevert, meggyes pite, potyogtatós meggyes – sokféle néven ismerjük ezt a klasszikus sütit, amit a friss, nyári fanyar-édes meggy tesz tökéletessé! A következő recept nagyon gyorsan elkészíthető, egy könnyű kevert tésztát kell csinálnod hozzá, amire – miután a tepsibe került – mehet is a magozott meggy. Természetesen más gyümölccsel is készülhet.
Tovább a receptre: Meggyes kevert süti