Család

Nem akartak alkoholt az esküvőre, a barátok kiakadtak

Egy pár száraz esküvőt tervezett, ahol nem szolgálnak fel alkoholt. Aztán összevesztek az ezt kifogásoló barátokkal.
2022. November 13.
Esküvő alkohollal (Fotó: Getty Images)

Érdekesen indul a házasélet annak a Reddit-felhasználónak, aki a vőlegényével úgy döntött, száraz esküvőt tartanak. Mivel ők amúgy sem fogyasztanak alkoholt, a vendégeknek sem szolgálnak fel, lesz helyette sokféle üdítő, gyümölcslé és persze víz.

Eleinte gondolkoztak azon, hogy a vendégek kedvéért egy fizetős bárt rendeznek be, ahol mindenki maga állhatja az alkoholfogyasztását, de aztán arra jutottak, hogy enélkül is nagy bulit tudnak csapni. Még a meghívón is a száraz esküvő előnyeit ecsetelték, mondván, nem kell eldönteni, ki a sofőr és a taxiköltséget is meg lehet spórolni, ha senki sem iszik.

Az egyik meghívott vendég azonban hitetlenkedve hívta fel a menyasszonyt, hogy komoly-e a száraz esküvő ötlete. A barát először viccnek gondolta, aztán arról érdeklődött, mi a pár baja és mit gondolnak, hogyan kéne alkohol nélküli szórakozni.

A menyasszony azonban kitartott az alkoholmentes menyegző mellett és nekiugrott az érdeklődő barátjuknak, mondván nem kötelesek alkoholt biztosítani azért, mert egy vendég nem tudja anélkül jól érezni magát.

Sőt, rátett egy lapáttal, mondván, ha a vendégüknek nem megy a bulizás ital nélkül, akkor lehet, hogy alkoholproblémája van és fontolóra kellene vennie egy terápiát. Nyilván a barátnak sem kellett több, ezek után esze ágában sincs elmenni az esküvőre.

A vendégsereg fele inkább nem megy el

Kiderült, hogy a házasodni készülő pár ismerősei, nagyon is megosztottak a kérdésben. Vannak, akik örömmel mennek a száraz esküvőre, míg mások eléggé kiakadtak az ötleten.

Az egyik etikett szakértő azt mondja, hogy a száraz esküvők rendben vannak. Csak a pár ügyeljen arra, hogy előtte tájékoztassa a vendégeket, az irántuk való udvariasságból.

Jacqueline Whitmore, egy floridai etikett-szakértő a Fox News Digitalnak elmondta: „Nem kötelező alkoholt felszolgálni egy esküvői fogadáson. A pár különféle okokból választhat “száraz esküvőt”, a vallásitól a pénzügyiig. Nem szükséges. hogy bármilyen magyarázatot adjon a vendégeinek.”

Ha a pár nem szolgál fel alkoholt, akkor “megfontolhatják, hogy valami szórakoztatót kínáljanak, például egy tematikus, alkoholmentes koktélt.

A kiemelt kép forrása: Getty Images