Család

„Az óvodavezető berángatott egy gyereket az irodájába” – nyomozás a Hétszínvirág Óvoda ügyében

Felfüggesztettek egy óvodaigazgatót, folyamatban van a vizsgálat "nem megfelelő nevelési módszerek" bejelentése miatt.
2024. Március 30.
óvoda
Fotó: Getty

Kiskorú veszélyeztetésének gyanújával nyomozás indult az ercsi Hétszínvirág Óvoda ügyében – tájékoztatta a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Telexet. A szülők még korábban tettek panaszt az önkormányzatnál, amiért az óvoda intézményvezetője szerintük bántalmazta a gyerekeket. Az önkormányzat az egyik gyerek ügye miatt belső vizsgálatot indított, erre az időre felfüggesztették az intézményvezető munkaviszonyát. Az igazgató nemrégiben úgy nyilatkozott az RTL Híradóban, hogy le akarják járatni, és meg akarják akadályozni, hogy újra pályázzon az óvodavezetői posztra.

A gyerekem látta, hogy az óvodavezető berángatott egy gyereket az irodájába, és nem engedte ki” – mondta a Telexnek egy érintett szülő, akinek tudomása szerint az ő gyerekét nem bántotta az intézmény vezetője, de többször is téma volt otthon, hogy más gyerekekkel hogyan bánik. A szülő szerint folyosói pletykákból már régóta ismert volt, hogy az óvodavezetőnek nem megfelelőek a nevelési módszerei. Egy másik forrás szerint „az üvöltés és a katonásdi, meg a megrendszabályozás mindennapos volt”.

Hiába lehetett régóta hallani ezeket a pletykákat, sem az óvodapedagógusok, sem a szülők nem álltak eddig nyilvánosság elé. A lapunknak nyilatkozó anya szerint azért nem, mert az óvónők féltették az állásukat, a szülők pedig gyerekük biztonságát. Másik forrásunk szerint is régóta lehetett hallani az igazgató furcsa nevelési módszereiről, de „eddig mindig az volt a megoldás, hogy az elégedetlen szülők elvitték a gyerekeket”, illetve több óvodapedagógus is távozott az intézményből.
A Hvg.hu korábban belső forrásokra hivatkozva azt írta: a szülőknek hangfelvételük is van arról, hogy egy gyereket az irodájába ráncigál a vezető.
A vizsgálat folyamatban van.