Család

Az unokájuk születése után estek egymásnak az újdonsült nagymamák

A kisbaba születési helye robbantotta ki a váratlan családi viszályt, aminek a nagyikra hívott rendőrség vetett véget.
2023. Október 26.
újszülött kislány

A két olasz város, Pisa és Livorno nevét mindenki ismeri, arról azonban kevesebben tudnak, hogy lakóik között a mai napig igen erős a rivalizálás. Ez szolgáltatott alapot annak a nagymamák közti konfliktusnak is, ami a múlt héten robbant ki az unokájuk születését követően.

Az újdonsült anyuka Livornóban él, férje családja azonban pisai. Náluk tettek látogatást, amikor a szülés beindult, így gondolkodás nélkül a pisai kórházba siettek. Jól is tették, az orvosok ugyanis kisebb komplikációt állapítottak meg, ami miatt sürgősségi császármetszést hajtottak végre az anyukán.

Rendőrt hívtak a nagyikra

A nagy ijedtségben az apuka családja csak a baba érkezését követően értesítette a nagy hírről a livornói nagymamát, aki rendkívül feldúltan érkezett a szülészetre, hogy megismerje az új családtagot.

Mint kiderült, két okból húzta fel magát a nagyi: egyrészt nagyon rosszul esett neki, hogy utolsóként tudta meg, hogy megszületett az unokája, másrészt nem tudta elfogadni, hogy a baba Pisában látta meg a napvilágot. Igaz, hogy a lánya várandósságát a livornói kórház orvosai kísérték, a váratlan események miatt azonban a legközelebbi kórházat választották a szüléshez.

Amikor a későn értesített nagymama a kórházba ért, durva megjegyzést tett anyóstársára, őt okolta ugyanis azért, hogy az unokájának Pisában kellett megszületnie. Az asszony ezt nem hagyta válasz nélkül, az összeszólalkozásuk pedig tettlegességig fajult.

A kórház munkatársai rájuk hívták a rendőrséget, ami nem volt hiábavaló: az egyenruhásoknak sikerült véget vetni a perpatvarnak. 

A kislány és az anyuka a gyors orvosi segítségnek köszönhetően jó egészségi állapotnak örvendenek, egy rövidebb kórházi tartózkodás után hamarosan haza is mehetnek.

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via