Család

Bekísérheti egy apa a lányát a női mosdóba?

Az apa, akiben ez a kérdés felmerült, a testvérével tett látogatást Disney Wordben a lányaikkal, amikor elbizonytalanodtak, hogy oldják meg a mosdó-kérdést.
2024. Június 18.

A TikTokra feltöltött videójuk hatalmas visszhangra talált, a kérdés ugyanis nemcsak őket foglalkoztatta, ráadásul a választ illetően meglehetősen eltérő nézeteket vallanak a szülők.

A nagy kérdésben a két, Disney Wordbe látogató apa sem értett egyet: míg Andrew számára egyértelmű volt, hogy a férfi mosdóba vigye a kislányát, addig Michael úgy vélte, a női mellékhelyiség a helyes választás.

A két férfi azt mesélte, hogy a kiruccanásuk mesébe illőnek tűnt, egészen addig, míg a lányaik szájából elhangzott a bűvös mondat: Apu, pisilni kell! Az apák természetesen azonnal a gyerekek kedvére akartak tenni, a kivitelezésről azonban eltérően gondolkodtak, ezért úgy határoztak, hogy a követőik véleményét is kikérik.

Bekísérheti egy apa a lányát a női mosdóba?

„Nem tudjuk, melyikünk meglátása a helyes, hiszen fogalmunk sincs róla, mit éreznek a nők, ha betoppan a mosdóba egy felnőtt férfi. Amiben viszont biztos vagyok: nekem ciki lenne a női vécében téblábolni” – kezdte Andrew, majd a tesója hozzátette, miért preferálja mégis a női mosdót apaként.

Szerinte a női vécé mindig jóval tisztább, mint a férfiaké, így egy percig sem töri a fejét azon, melyiket részesítse előnyben.

A kommentelők szerint…

Az apák felhívására több nő is beszámolt arról, milyen kellemetlenül érezte magát, amikor kislányként az apukája a férfi vécébe kísérte, ezért szerintük Michaelnek van igaza.

Hozzátették, hogy a korrekt eljárás szerintük az lenne, ha a belépés előtt az apa megkérdezné a bent tartózkodó hölgyeket, hogy beléphet-e, így minden bizonnyal senkit sem fog zavarni a jelenléte.

Egy másik hozzászóló szerint a követendő szabály az, hogy minden szülő a saját nemének megfelelő mosdóba/öltözőbe kísérje a gyerekét, ha a szükség úgy kívánja, függetlenül attól, hogy a kicsi fiú-e vagy lány.

Akadtak olyan kommentelők is, akik szerint a leghelyesebb az, ha maguk a gyerekek választják ki, számukra melyik mosdó használata a komfortosabb, háttérbe szorítva, hogy mit gondol a választásukról a kísérő szülő és a mosdót éppen használó többi férfi vagy nő.

Nyitókép: TikTok pillanatkép

@djdrewski As a “Girl Dad” which restroom are you supoose to use with your toddler DAUGHTER in public places??? #question #girldad #toddlersoftiktok #disney ♬ original sound - DJ Drewski