Család

Mindkét mellét elveszítheti az anyuka, aki napi 10 órát tölt fejéssel

Elisabeth Anderson-Sierra, aki három gyerek boldog anyukája, egy olyan ritka betegségben szenved, ami miatt napi 6 liter anyatejet termel a szervezete.
2023. Augusztus 31.
Elisabeth Anderson Sierra

Arról, hogy Elisabeth Anderson-Sierra testében meglepő folyamatot indított el a babavárás az első gyermeke érkezésekor, már hírt adtunk a közelmúltban.

Az anyuka naponta 6 liter tejet termel baba nélkül is, ami miatt hosszú órákat tölt fejéssel, sterilizálással, gondos csomagolással és a tejbankok felkeresésével.

Elisabeth egy vele készült interjúban elmondta, hogy ha nem fejné le az anyatejet, a mellfeszülésen túl komoly gyulladás alakulna ki a szervezetében, ezért nincs más választása az egészségügyi probléma kialakulása óta. Az anyuka már a kezdet kezdetén úgy döntött, hogy adományként ajánlja fel a sok tejet olyan kisbabáknak, akiket nem tud szoptatni az édesanyjuk, ezzel pedig világrekordot állított fel.

Az, hogy a teste ennyire sok tejet termel, már akkor nehézséget okozott neki, amikor a gyerekei kicsik voltak, hiszen jóval több tej állt rendelkezésre, mint amennyit egy újszülött igényel. A többit már akkor le kellett fejnie, ami rengeteg időt és energiát vett el tőle. 

sterilizált mellszívó és anyatej-tároló

Elisabeth mindennapos társa a mellszívó és a megszámlálhatatlanul sok tárolóedény.

A mellműtét hozhat végleges megoldást

„Rosszabb napokon akár 10 óra is elmegy fejésre, mert 8-10 alkalommal kell rá sort kerítenem, és 45-60 percnél sosem végzek hamarabb, vagyis az, amit véghez kell vinnem, felér egy teljes állással” – foglalta össze Elisabeth.

Az orvosok több módon is próbáltak segítséget nyújtani az asszonynak, de csak kisebb sikereket értek el, ráadásul komolyabb mellékhatások árán, ami miatt egyik terápiát sem lehetett hosszabb távon fenntartani. „A hozzáértők felvetették annak lehetőségét is, hogy leoperálják mindkét mellemet. Ezzel ugyan nem szűnik meg a szervezetemben lévő magas prolaktin-szint, a tejtermelő mirigyek azonban nem lesznek meg, így anyatej sem képződhet a testemben” – mondta az anyuka, aki nem rejti véka alá, hogy megrémíti a beavatkozás gondolata.

„A legkisebb gyermekem 7 hónapos és még szoptatom, ezért jelenleg nincs terítéken a kérdés, hogy miként lehetne elejét venni a túlzott anyatej-termelésnek. Ha viszont megkezdődik a hozzátáplálás és nem lesz többé szüksége a tejemre, elkezdek barátkozni a mellműtét gondolatával” – tette hozzá Elisabeth, akire mindannyian csak felnézhetünk mindazért, amit a többi anyukáért és kisbabáért tett.

Forrás: Via, Fotó: TikTok pillanatkép