Terhesség

Ritka betegsége miatt termel baba nélkül is napi 6 liter anyatejet

Az Oregonban élő Elisabeth Anderson-Sierra három gyerek büszke anyukája és az anyatejtermelés világrekordere is egyben.
2023. Augusztus 09.
rekord mennyiségű anyatej

Az életét teljesen hétköznapian éli, annak ellenére is, hogy több mint tíz évvel ezelőtt egy különös betegséget állapítottak meg nála, ami miatt naponta akár 6 liter anyatejet is termelhet.

Bár eleinte nehéz volt összehangolnia mindennapos tevékenységeit a rengeteg tej termelésével, végül belerázódott és állandó vendég lett a tejbankban, ahonnan sok-sok kisbaba kaphat anyatejet. 

Az első furcsa jelre, hogy valami különös dolog történik a testében, az első terhessége 13. hete körül figyelt fel, ugyanis már akkor napi 6 liter anyatejet termelt. 

Kezdetben az orvosok sem gondoltak arra, hogy egy ritka betegséggel állnak szemben, arra gyanakodtak ugyanis, hogy Elisabeth rosszul mérte meg az anyatej mennyiségét, és egy tizedes jegyet tévedett. 

Jóra fordította a rosszat

A szülésznője volt az első, aki komolyan vette az anyukát, aki megmutatta neki azt a tejmennyiséget, amit le tudott fagyasztani a babája születését követő első hétben. Mint mondta, soha nem látott még ennyi anyatejet egyben egy hét napos baba anyukájánál.

Mikor Elisabeth szembesült vele, hogy ebben a különös szindrómában érintett, nagyon megijedt, azonban rövid időn belül megtalálta a módját annak, hogy jóra fordítsa a problémát, ami miatt a normál anyatej mennyiségének tízszeresét állítja elő a szervezete.

A mellszívók így az anyuka hű társává váltak, és gond nélkül használja azokat vezetés, munka vagy épp vásárlás közben. Mint mondta, naponta körülbelül 6-8 órán át használja a mellszívókat, azután pedig gondoskodik a lefejt anyatej szakszerű tárolásáról és elszállításáról.

Az általa adományozott anyatej annyira nagy mennyiséget ölel fel, hogy Elisabeth még a Guiness Rekordok könyvébe is bekerült.

Nyitókép: Instagram pillanatfotó