Család

Fényes nappal akartak elrabolni egy kétévest a belvárosban

A kisfiú apukája nem vette le a szemét a gyerekről, akit egy óvatlan pillanatban kapott fel a 22 éves elkövető. Kevésen múlt, hogy nem lett baj!
2023. Május 25.
Gyerekrablási kísérlet

A jó idő nemcsak itthon, hanem Milánóban is kedvet ébresztett hétvégén a családokban, hogy kimozduljanak és a friss levegőn, egy parkban töltsék a délutánt. Így tett az az apuka is, aki kimentette kétéves kisfiát egy ismeretlen nő karjaiból.

Résen volt az apuka

A gyereksereg a szülőktől nem messze, a szökőkútnál játszott, amikor két idegen nő egyre közelebb férkőzött hozzájuk. Egyikük egy óvatlan pillanatban felkapta az egyik totyogót, és megpróbált minél gyorsabban, feltűnés nélkül távozni. Ez szerencsére nem sikerült neki, a többi szülővel beszélgető apuka ugyanis, míg a felesége fagyiért állt sorba, egy pillanatra sem vette le a szemét a kicsiről.

Amikor beléhasított, hogy mi is történik pontosan, határozottan odakiáltott a nőnek: „Te meg mit csinálsz? Tedd le azonnal a gyereket!” A 22 éves elkövető azonban nem tett eleget a kérésnek, sőt, még inkább szaporázni kezdte a lépteit. Az apuka ekkor a nyomába eredt, a többi szülő pedig azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívót. 

Azt hitte, megúszhatja

Néhány méterrel később utolérte és kikapta a kezéből a gyereket, mire a nő csak annyit mondott, hogy viccnek szánta az egészet, és esze ágában sem volt magával vinni a kisfiút. „Minek kellene nekem a gyereked, mikor van sajátom is?!” – vetette oda az apukának, majd megpróbált elmenekülni, de az időközben helyszínre érkezett rendőrök megállították és elszállították. A többi szülő, aki végignézte a történteket, tapssal és örömujjongással fejezte ki háláját a rendőröknek. 

Mint kiderült, az emberrablást megkísérlő nő nem ismeretlen az egyenruhások számára: kisebb lopások miatt már a látóterükbe került, és tényleg van saját gyermeke, ám pszichés problémái miatt elveszítette a felügyeleti jogát.

Forrás: Via, Nyitókép: Getty Images