A Tasting Table adott ehhez néhány ötletet, ebből mutatunk most kettőt.
Tojáspucolás vizes-rázós módszerrel
Ennél a trükknél a főtt tojásokat először fel kell egy kicsit törni, majd egyenként egy keskeny szájú, vízzel töltött vizes pohárba kell tenni, aminek a tetejét könnyen be lehet fogni, vagy egy befőttes üvegbe, esetleg egy jól zárható kisebb méretű edénybe. Ezután a befogott poharat vagy a lezárt dobozt erősen fel kell rázni, hogy a héja leessen. Az alábbi TikTok-videóban láthatod ezt a tippet:
Tojáspucolás kanállal
Ehhez a módszerhez csupán egy leveseskanálra lesz szükséged. A főtt keménytojás tetejét először törd fel a kanál hátuljával. Ezután az ujjaddal egy kisebb részt távolíts el a héjból, hogy a kanál beférjen alá. Ezt követően forgasd el a tojást az egyik irányba, a kanalat pedig a másikba, amíg a héja leválik róla. Ezt a trükköt a következő videóban láthatod:
A további tippek, amik állítólag segíthetik, hogy könnyebben leváljon a főtt tojás héja, ha egyrészt egy kicsit régebbi tojásokat használsz, amiket nem a hűtőből való kivétel után főzöl meg egyszerre, hanem amikor szobahőmérsékletűek. Javasolt a tojásokat a már forrásban lévő vízbe tenni, és a főzővízbe egy kevés ecetet vagy citromlét önteni.