A Nosalty recepttárának köszönhetően hoztunk most három citromos sütit: egy krémes piskótatekercset, egy gyorsan elkészíthető mákos-citromos muffint, és egy különleges citromkockát!
Habkönnyű citromkrémes piskótatekercs
Hozzávalók a piskótatekercshez:
- 6 darab tojás
- 130 g cukor
- 1 evőkanál vanília kivonat
- 1 evőkanál narancs eszencia (elhagyható)
- 150 g finomliszt
- 1 kávéskanál sütőpor
- 1 csipet só
A piskótatekercs elkészítése:
- A tojássárgákat a cukorral, a vaníliával és (ízlés szerint) narancskivonattal kikeverjük habosra. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is, majd csomómentesre keverjük.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük egy csipet sóval, majd több adagban a tésztához forgatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire öntjük a tésztát, elegyengetjük a tetejét, majd 170°C-ra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt készre sütjük.
- A kész piskótát egy tiszta konyharuhára borítjuk. A felső oldaláról lehúzzuk a sütőpapírt, majd feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
- (…)
A recept elkészítésének folytatását a Nosalty oldalán találod, ITT, a citromkrém hozzávalóival és elkészítésével együtt.
Mákos-citromos minimuffin
Hozzávalók:
- 200 g finomliszt
- 2 evőkanál mák (egész, nem darált)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 0,5 citromból nyert citromlé
- 8 púpozott evőkanál porcukor (vagy amennyit felvesz)
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és előkészítjük a formát, amibe sütőkapszlikat teszünk.
- Egy nagyobb tálba kimérjük a lisztet, rákanalazzuk a mákot, a sütőport, a szódabikarbónát, és egy csipet sóval bolondítjuk villával összekeverjük.
- Egy másik tálban felverjük a tojást a cukorral, hozzáöntjük az olajat, a joghurtot, egy citrom levét és héját, valamint a tejet.
- (…)
A recept elkészítésének folytatását a Nosalty oldalán találod, ITT.
Lemon bar, a legkrémesebb citromkocka
Hozzávalók:
- 360 g finomliszt (300g a tésztába, 60g a krémbe)
- 70 g porcukor
- 1 csipet só
- 170 g vaj (olvasztott)
- 3 citromból nyert citromhéj
- 250 ml citromlé
- 550 g cukor
- 8 darab tojás (nagy méretű)
- 2 evőkanál porcukor (leszóráshoz)
- 100 g málna (tálaláshoz)
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 175 fokra, és béleljünk ki egy közepes tepsit sütőpapírral.
- Keverjük össze a 300 g lisztet a porcukorral és a sóval, majd öntsük bele az olvasztott vajat is, és keverjük morzsás állagúra. Ezt megtehetjük gumispatulával vagy kézzel is.
- A tésztát szórjuk a kibélelt tepsibe, és egyenletesen nyomkodjuk le. Süssük 175 fokon körülbelül 20 percig, amíg világos aranyszínű nem lesz.
- (…)
A recept elkészítésének folytatását a Nosalty oldalán találod, ITT, egy videóval együtt, ami segít benne.