A forró csoki elkészítésének legpraktikusabb és leggyorsabb módja az, ha készen kapható porból dobod össze, érdemes azonban egy egész kicsit több energiát fektetni a műveletbe, és igazi, magas kakaótartalmú csokoládéból, saját kezűleg elkészíteni!
A fahéjas forró csoki illata (és íze) semmihez sem fogható, ha a tetejére még egy kis tejszínhab is kerül, az maga a mennybe menetel! Karácsonyi reggelekre, bekuckózós estékre tökéletes választás, de ha egy szürke délután kapsz hozzá kedvet, akkor sem kell elhessegetned a gondolatot!
Fahéjas forró csoki
Hozzávalók:
500 ml tej (akár növényi tejet is használhatsz!)
120 g legalább 70% kakaótartalmú étcsoki
20 g cukrozatlan kakaópor
20 g étkezési keményítő
20 g nádcukor (cukormentes édesítővel is kiválthatod!)
1 rúd fahéj
1,5 dl hideg habtejszín (elhagyható)
Így készül:
- Önts egy kevés tejet egy edénybe, szitáld bele a kakaóport és az étkezési keményítőt, majd kézi habverővel folyamatosan kevergetve kezdd el melegíteni. Több részletben add hozzá a megmaradt tejet és a cukrot, és tedd bele a fahéjrudat.
- Vízfürdőben olvaszd fel a kis darabokra tördelt csokit, majd amikor a csomómentesre kevert tejes-fahéjas kakaó forrásponthoz közelít, add hozzá a krémesre olvasztott csokit.
- Vedd ki belőle a fahéjrudat, és kis láng felett kevergesd addig, amíg el nem éri a kedvedre való sűrűséget.
- A hideg tejszínt verd kemény habbá robotgéppel vagy töltsd habszifonba, a lényeg, hogy kéznél legyen, amikor a fahéjas forró csoki elkészül.
Öntsd bögrékbe a forró csokit, és tedd még tökéletesebbé a felvert tejszínhabbal, csokireszelékkel vagy fahéjas cukorral!
Nyitókép: Getty Images