Család

Így készíts mennyei fahéhas forró csokit

Vannak helyek, ahol a forró csoki egyet jelent a kakaóval: nagyon helytelenül! Azt, hogy milyen az igazi, krémes és illatos forró csoki, most itt is megtudhatod!
2023. December 16.
karácsonyi forró csoki

A forró csoki elkészítésének legpraktikusabb és leggyorsabb módja az, ha készen kapható porból dobod össze, érdemes azonban egy egész kicsit több energiát fektetni a műveletbe, és igazi, magas kakaótartalmú csokoládéból, saját kezűleg elkészíteni!

A fahéjas forró csoki illata (és íze) semmihez sem fogható, ha a tetejére még egy kis tejszínhab is kerül, az maga a mennybe menetel! Karácsonyi reggelekre, bekuckózós estékre tökéletes választás, de ha egy szürke délután kapsz hozzá kedvet, akkor sem kell elhessegetned a gondolatot!

Fahéjas forró csoki

Hozzávalók:

500 ml tej (akár növényi tejet is használhatsz!)
120 g legalább 70% kakaótartalmú étcsoki
20 g cukrozatlan kakaópor
20 g étkezési keményítő
20 g nádcukor (cukormentes édesítővel is kiválthatod!)
1 rúd fahéj
1,5 dl hideg habtejszín (elhagyható)

Így készül:

  1. Önts egy kevés tejet egy edénybe, szitáld bele a kakaóport és az étkezési keményítőt, majd kézi habverővel folyamatosan kevergetve kezdd el melegíteni. Több részletben add hozzá a megmaradt tejet és a cukrot, és tedd bele a fahéjrudat.
  2. Vízfürdőben olvaszd fel a kis darabokra tördelt csokit, majd amikor a csomómentesre kevert tejes-fahéjas kakaó forrásponthoz közelít, add hozzá a krémesre olvasztott csokit.
  3. Vedd ki belőle a fahéjrudat, és kis láng felett kevergesd addig, amíg el nem éri a kedvedre való sűrűséget.
  4. A hideg tejszínt verd kemény habbá robotgéppel vagy töltsd habszifonba, a lényeg, hogy kéznél legyen, amikor a fahéjas forró csoki elkészül.
    Öntsd bögrékbe a forró csokit, és tedd még tökéletesebbé a felvert tejszínhabbal, csokireszelékkel vagy fahéjas cukorral!

Nyitókép: Getty Images