Család

Ilyenek voltak az anyák mindennapjai 50 évvel ezelőtt

Nézd, mennyire más volt akkor babát várni, szülni és gyereket nevelni - igazán sokatmondó képekre bukkantunk a mostani nagyik gyerekkorából!
2024. Május 05.
Retró fotó az anyaságról

Teljesen felesleges vitát indítani arról, hogy kinek volt nehezebb dolga: azoknak az anyukáknak, akik fél évszázaddal ezelőtt terelgették a gyerekeiket, vagy azoknak, akik most teljesítik ezt a nemes, de nem mindig egyszerű feladatot.

Fotó: Fortepan / Gárdos György

Fotó: Fortepan / Gárdos György

Való igaz, hogy 50 évvel ezelőtt nem feltétlenül kellett egy nap leforgása alatt „ezerfelé szaladnia” egy édesanyának, de nem is állt a rendelkezésére annyi háztartási gép vagy praktikus találmány, mint amennyit a mostani anyukák használhatnak.

Egyezzünk ki inkább abban, hogy az anyaság mindig is hozott magával kihívásokat, ugyanakkor számtalan felejthetetlen élményben is részesítette azokat, akik gyermeknevelésre adták a fejüket, bármely korban éltek is.

Időzz el kedvedre ezeken a retró fotókon: hogy tetszenek az akkori édesanyák vonásai, ruhái és frizurái? Neked is mosolyt csal az arcodra a régi autók, lakásbelsők és gyerekruhák látványa? Tedd a szívedre a kezed: cserélnél velük akár csak egy napra is? Érdekes kaland lenne, az biztos!

10 fotó megtekintése

Nyitókép: Fortepan / Leskó Imre