anyák napja

anyák montázs

“Amióta anya lettem, tudom, hogy nincsenek megoldhatatlan helyzetek” – Ezért a mai az egyik legfontosabb nap a Gyerekszoba szerzőinek

Milyen volt az első találkozás vele/velük? Mit tudtál meg magadról azóta, hogy anya lettél? Mi az, amire rá tudsz csodálkozni a gyereke(i)dnél? Mi okozza a legnehezebb perceket neked? Mikor szoktad azt gondolni, hogy ez az egész mégiscsak megéri? Efféle kérdésekkel bombáztuk a Gyerekszoba.hu szerzőit, hogy kiderüljön, miért is fontos nekik az anyák napja. Illetve... miért érzik úgy néha, hogy valójában minden egyes nap az övék, amióta gyermekük született.
anyapercek

“Már a babáim is mindig várandósak voltak” – Anyapercek podcast Király Katalin szülésznővel és Bocskainé Irci laktációs tanácsadóval

Az Anyapercek podcast-csatornánk anyák napi adásának vendégei olyan szakemberek, akik a várandósság, a szülés időszakában és a szülés után segítik a kismamákat – az első percektől. Bocskainé Irci BCLC laktációs tanácsadóval és Király Katalin szülésznővel az Anyakivan vlog szerzője, Semjén Nóra beszélgetett hivatásról, elhivatottságról, a születés csodájáról.
család rajz

Az óvodában ne az örökbefogadott gyerek mondja a “pocakos” verset! – Nem mindenkinek könnyű az anyák napja

Már az ókori Görögországban is megünnepelték az anyákat. Nálunk május első vasárnapja az anyák napja, amikor az óvodák, iskolák kis ünnepséggel köszöntik a szülőket, a gyerekek pedig otthon adják át apró ajándékaikat. De vajon mi a helyzet akkor, ha a kis jövevény kerülő úton, nem anya pocakjából került a családba? Örökbefogadott gyerekek és az anyák napja.