Család

Indul a visszaszámlálás: Ekkor nyit a karácsonyi vásár a Bazilikánál!

Te is alig vártad már, hogy kiderüljön, mikor nyit Európa legszebb karácsonyi vására a Szent István Bazilikánál? Mutatjuk!
2023. November 03.
Adventi Ünnep a Bazilikánál

Az Adventi Ünnep a Bazilikánál tavaly harmadik alkalommal nyerte el Európa legszebb karácsonyi vására címet, ezzel történelmet írt, hiszen Zágráb után csak Budapest tudta ezt a bravúrt véghez vinni.

Ahogy a szervezők ígérik, 2023 is a csodák éve lesz, hiszen november 17. és január 1. között az ünnep szépsége beköltözik a budapesti Szent István térre!

A tér központjába most sem kerülhet más, csakis a közel 12 méter magas, csodaszép karácsonyfa, ami idén is meghatározza a Szent István tér hangulatát.

Adventi Ünnep a Bazilikánál

Fotó: Adventi Ünnep a Bazilikánál – Facebook

Ilyen lesz idén a karácsonyi vásár

A hazai kézműves kiállítók 2023-ban sem hiányozhatnak a Szent István térről. Nagy örömmel térnek vissza a tapasztalt keramikusok, bőrdíszművesek, ötvösök, de új kiállítókkal és termékeikkel is találkozhatnak azok, akik kilátogatnak az adventi vásárba. 

A karácsonyi ünnep ugyanakkor a gasztronómiáról is szól: az autentikus téli ízek mellett megtalálhatóak lesznek a legismertebb hungarikumok és az igazi kulináris izgalmak is!

A Bazilika előtt foglalja el méltó helyét a betlehemi jászol és a monumentális adventi koszorú, és természetesen nem maradhat el az adventi gyertyagyújtás sem.

Remek szórakozást ígér mindenkinek a szelfipont és a kovácsmesterek látványos műhelye is, vagy a VR szán, ami már a mai modern technológiát ötvözi a karácsony csodájával.

És végül az örök kedvenc: minden délután 17:30-tól a Bazilika homlokzatán csodálatos fényfestés kápráztatja majd el a közönséget, amely előtt szerdán, pénteken és hétvégén 17:00 órától egy színvonalas, zenei koncertet láthatnak a térre érkezők.

A helyszíni programokról, valamint a kiállítókról többet tudhatsz meg az Adventi Ünnep folyamatosan frissülő Facebook és Instagram oldaláról.

Elő a korikkal!

A gyermekmosoly, a hangos kacagások a karácsonyi ünnep legszebb részét alkotják, erről a jókedvről pedig idén is gondoskodik a kicsik nagy kedvence, az ingyenesen látogatható korcsolyapálya, ami minden nap 17:00 órától várja a 14 év alattiakat. Sőt azokra is gondoltak, akik felszerelés nélkül érkeznek a térre: ők a korcsolyapálya mellett bérelhetnek cipőket is.

Nyitókép: Adventi Ünnep a Bazilikánál – Facebook