Család

30 perces karácsonyi keksz, amit mind megesznek a gyerekek!

Egy kis karácsonyillat minden konyhában elkél ilyentájt...
2022. December 23.
karácsonyi süti
Fotó: Getty

Dió, fahéj, szegfűszeg: mi más kéne még ahhoz, hogy a levegő megteljen igazi karácsony-illattal?
Ebben az édességben minden benne van, ami elhozza az ünnep hangulatát (persze almával is kísérletezhetünk). Már csak meg kell sütni! De vigyázat, két tepsivel, ha azt akarjuk, hogy karácsony végéig kitartson!

Hozzávalók:

  • 2 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 150 g barnacukor
  • ½ tk. citromlé
  • 20 dkg őrölt dió
  • 1 tk. fahéj
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítése:

  1. Verjük kemény habbá a tojásfehérjéket és a sót, közben folyamatosan szórhatjuk is bele a cukrot. Majd tegyük hozzá a citromlevet, és verjük tovább addig, amíg csillogóvá válik. Ekkor vegyünk ki a habból néhány evőkanálnyit, mert erre még szükségünk lesz a díszítésnél.
  2. Keverjük össze a diót a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd ezt az illatos, fűszeres keveréket adjuk a habhoz, óvatosan forgassuk össze, majd gyúrjuk formázhatóvá.
  3. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és osszuk el a masszát a csillag alakú szilikonforma mélyedéseiben. Ekkor jöhet rá a tojáshab, amit egy spatulával szépre simíthatunk.
  4. Negyedóra alatt szép világosbarnára sül. Amikor kivesszük, hagyjuk kihűlni a formában, utána szedegessük ki egyesével. Boldog ünnepeket!