Család

Kávéfagyi otthon: Itt a tuti recept

Szigorúan felnőtteknek való deszszert, ugyanis nemcsak kávé, de még némi alkohol is kerül bele az elkészítés során. Ez egyáltalán nem válik a hátrányára, sőt: épp ettől lesz igazán élvezetes az állaga, a kávétól pedig csodás színt kap!
2024. Július 23.

Nem sok jobbat tudunk elképzelni desszertként egy hűsítő kávéfagyinál, amit otthon is játszi könnyedséggel el lehet készíteni. Mutatjuk is, hogyan!

Kávéfagyi házilag

Hozzávalók:

  • 500 ml magas zsírtartalmú tejszín
  • 30 ml frissen főzött presszókávé
  • 20 g instant kávé
  • 20 ml kávé- vagy narancslikőr
  • 320 g sűrített tej
  • 100-120 g nyírfacukor
(Fotó: Getty Images)

(Fotó: Getty Images)

Így készül:

1. A kávét főzzük meg és mérjük ki, majd keverjük el benne a porkávét.

2. Félretesszük hűlni, közben pedig a cukorral együtt felverjük a tejszínt.

3. Míg habosítjuk a tejszínt, 2-3 részletben hozzákeverjük (és alaposan beledolgozzuk!) a langyosra hűtött kávét.

4. Ügyelve arra, hogy össze ne törjük a szépen kihabosított kávés tejszínt, óvatosan összeforgatjuk a sűrített tejjel.

5. Kis tálkákba kanalazzuk és kb. 8 órára mélyhűtőbe tesszük.

6. Az íze mellett az állaga is igazán csodás, a likőr és a sűrített tej ugyanis megakadályozza, hogy a remekmű kőkeményre fagyjon.

Nyitókép: Getty Images