A legjobb, ha előző nap elkészíted, ezzel több legyet is ütsz egy csapásra: egyrészt nem kell vele a tálalás napján foglalatoskodni, másrészt szuperül behűtheted, mire elérkezik a tálalás pillanata.
Mennyei nyári krumplisaláta
Hozzávalók:
- 800 g újburgonya
- 3-4 evőkanál olívaolaj
- 3-4 evőkanál aprított olívabogyó (ha nem nagy kedvenc nálatok, el is hagyható)
- 2 dl natúr joghurt
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- Só és bors ízlés szerint
Így készül:
- A salátába szánt burgonyát alaposan megmossuk, és edénybe tesszük hámozás nélkül. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és megsózzuk.
- Tűzhelyre tesszük, és forrástól számítva 15 percig főzzük, villával ellenőrizzük, hogy kellően átfőtt-e a belseje.
- Ha elkészült, lehűtjük és meghámozzuk, majd kockákra vágjuk, fűszerezzük, és egy kevés olívaolajon megfuttatjuk.
- Az amúgy sokféleképp variálható salátaöntethez összeforgatjuk a joghurtot és az összetört fokhagymát, a citromlevet és egy kevés olívaolajat.
- Rálocsoljuk a zöldségekre, és összekeverjük, a tetejére pedig darabolt olívabogyót szórunk.
Nyitókép: Getty Images