Család

Kedvenc nyári krumplisalátánk – Neked is ízleni fog!

A jól ismert majonézes krumplisalátának, ami télen sokak nagy kedvence, van nyári verziója is. Igazán kár kihagyni!
2024. Augusztus 29.

A legjobb, ha előző nap elkészíted, ezzel több legyet is ütsz egy csapásra: egyrészt nem kell vele a tálalás napján foglalatoskodni, másrészt szuperül behűtheted, mire elérkezik a tálalás pillanata.

Kedvenc nyári krumplisalátánk - Neked is ízleni fog!

Mennyei nyári krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 800 g újburgonya
  • 3-4 evőkanál olívaolaj
  • 3-4 evőkanál aprított olívabogyó (ha nem nagy kedvenc nálatok, el is hagyható)
  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ½ citrom leve
  • Só és bors ízlés szerint

Így készül:

  1. A salátába szánt burgonyát alaposan megmossuk, és edénybe tesszük hámozás nélkül. Felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje, és megsózzuk.
  2. Tűzhelyre tesszük, és forrástól számítva 15 percig főzzük, villával ellenőrizzük, hogy kellően átfőtt-e a belseje.
  3. Ha elkészült, lehűtjük és meghámozzuk, majd kockákra vágjuk, fűszerezzük, és egy kevés olívaolajon megfuttatjuk.
  4. Az amúgy sokféleképp variálható salátaöntethez összeforgatjuk a joghurtot és az összetört fokhagymát, a citromlevet és egy kevés olívaolajat.
  5. Rálocsoljuk a zöldségekre, és összekeverjük, a tetejére pedig darabolt olívabogyót szórunk.

Nyitókép: Getty Images