Család

Kora nyárias időjárásra számíthatunk húsvétkor

A húsvéti hosszú hétvégén döntően napos, száraz, kora nyárias idő várható élénk, olykor erős széllel.
2024. Március 28.
húsvéti kosár tojásokkal
(Kép forrása: Getty Images)

Döntően napos, száraz, kora nyárias idő várható élénk, olykor erős széllel a húsvéti hosszú hétvégén, a csúcshőmérséklet jellemzően 21-27 Celsius-fok körül alakul. Húsvéthétfőn a nap második felében hidegfront érkezik, csapadékkal – írja a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtöki előrejelzése alapján az MTI.

Nagypénteken a napközben átmenetileg megnövekvő gomoly- és fátyolfelhőzet mellett több órára kisüt a nap, és nem valószínű csapadék. A délnyugati, nyugati szelet erős, főként az Északnyugat-Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet a hosszú hétvége első napján 18-25 Celsius-fok között várható.

Nagyszombaton fátyolfelhős, napos, száraz idő várható, de a déli, délkeleti szelet sokfelé élénk, a Dunántúl északnyugati vidékein erős lökések kísérik. A hajnali 6-14 Celsius-fokról 21-27 Celsius-fok közé melegszik fel a levegő az előrejelzés alapján.

Húsvétvasárnap vékonyabb-vastagabb fátyolfelhőzet szűri a napsütést, de csapadék nem lesz. Sok helyütt viszont megélénkül, főleg a Kisalföldön megerősödik a déli szél. Hajnalban 6-13 Celsius-fok várható, míg a csúcsérték 21-27 Celsius-fok között alakul.

Húsvéthétfőn jobbára napos, fátyolfelhős idő várható. A nap második felében hidegfront vastagabb felhőzete érkezik nyugatról, amely kelet felé halad. A csapadékzóna éjjel már a Tiszántúlt is elérheti. Sokfelé megerősödik a déli, délnyugati szél, az Északnyugat-Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6-14 Celsius-fok között, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 22-28 Celsius-fok között alakul az ünnep utolsó napján.