Család

Már nem ez a kutyafajta a legnépszerűbb

Az Egyesült Államokban már nem a labrador retriever a legnépszerűbb kutyafajta.
2023. Március 17.
francia bulldog
Az Amerikai Kennel Club listájának élén a francia bulldog végzett. (Kép forrása: Getty Images)

Az Amerikai Kennel Club (AKC) minden évben közzéteszi az Egyesült Államokban legnépszerűbb kutyafajták listáját. Korábban harmincegy éven át volt az amerikaiak kedvenc kutyafajtája a labrador retriever, de az AKC különböző fajtákhoz tartozó kutyák regisztrációs statisztikája alapján most először a francia bulldog lett a legnépszerűbb fajta.

A szervezet szerint a francia bulldog tíz éve a 14. helyen végzett a listán, de 2021-ben már a második legnépszerűbb kutyafajta volt. Gina DiNardo, az AKC ügyvezető titkára szerint: „A francia bulldogok játékosak, alkalmazkodóképesek, hűségesek és nyitottak.”

A lista első tíz helyére a következő kutyafajták kerültek: francia bulldog, labrador retriever, golden retriever, német juhászkutya, uszkár, bulldog, rottweiler, beagle, tacskó, rövidszőrű német vizsla.

A háziállatok, a kutyatartás pozitív hatással lehet a gyerekek fejlődésére is, számos dolgot tanulhatnak a gyerekek abból, ha van a családnak egy kis kedvence. Ha éppen azon gondolkodtok, hogy elérkezett-e az idő arra, hogy egy négylábú taggal is bővüljön a család, segíthet a döntésben a következő cikkünk is, amiben összegyűjtöttünk néhány fontos szempontot, amit érdemes lehet átgondolni.