Kisgyerek

Még mindig ez a családi kedvenc kutyafajta vezeti a toplistát

Már 31. éve letaszíthatatlan a ranglista éléről az Egyesült Államokban a legnépszerűbb kutyafajta.
2022. Március 18.
Még mindig ez a családi kedvenc kutyafajta vezeti a toplistát (Fotó: Getty Images)

Az Egyesült Államokban immár 31. éve a labrador retriever a legnépszerűbb kutyafajta – ez derül ki az Amerikai Kennel Klub (AKC) idei toplistájából – írja a 24.hu.

A listán, amely 197 elismert fajtát tartalmaz, az első 10 helyen a következő kutyafajták állnak, a labrador retriever után: francia bulldog, golden retriever, német juhászkutya, uszkár, bulldog, beagle, rottweiler, rövidszőrű német vizsla, tacskó.

A legnagyobb meglepetést az uszkárok 5. helyezése okozta – ennek a fajtának most sikerült először ismét az élre törniük 1997 óta. Az uszkárok történelmileg vízimentők voltak, és ma is sportosak. Híresen okos kutyák, és a szőrük nem okoz allergiát.

Évről évre ritkán változnak a helyezések, de idővel igen. A század eleje óta nyolc fajta került be a 25 legjobb közé, köztük olyan fajták, mint a pembroke welsh corgi vagy a dán dog.

Ma már a 2. helyen állnak a francia bulldogok, míg 2000-ben még csak a 71. helyet foglalták el. A cane corso fajtát csak 2010-ben ismerték el,  de azóta a 21. helyre jött fel az 51. helyről.

Forrás: 24.hu