Család

Már 14 évesek a nyolcas ikrek

Nadya Suleman 2009-ben adott életet nyolcas ikreinek. Akkoriban sokan felelőtlennek tartották, mert már volt hat gyermeke, amikor a nyolcas ikrek megszülettek. Az ikrek most mérföldkőhöz érkeztek, 14 évesek lettek.
2023. Március 12.
Nyolcas ikrek
Kép: Octomom / Instagram

A Daily Mail számolt be arról, hogy 14 évesek lettek a világ leghíresebb nyolcas ikrei. A képek tanúsága szerint az ikrek – Nariyah, Isaiah, Maliyah, Jeremiah, Noah, Josiah, Jonah és Makai – gokartozással és pizzázással ünnepelték születésnapjukat.

Édesanyjuk, Nadya egyedülálló szülőként neveli tizennégy gyermekét. Első gyermeke 2001-ben, második egy évvel később született, majd további három terhességéből négy gyermeke jöt tvilágra (egy ikerpárnak is életet adott). Ezt követően születtek meg a nyolcas ikrek. Összes gyermeke mesterséges megtermékenyítéssel fogant, az IVF-kezeléseket 21 éves korában, 1997-ben kezdte meg.

A család egy három hálószobás házban él Kaliforniában.

Korábban az édesanya elmondta, hogy sokáig nem tudta, hogy nyolcas ikreket vár, orvosa félrevezette, azt mondta neki, hogy sima ikrei lesznek. Az elmúlt években voltak mélypontok és anyagi nehézségek az életében, volt időszak, amikor nagyon maga alatt volt.

„Szavakkal nem lehet kifejezni, mennyire hálás vagyok, hogy az édesanyátok lehetek. Mindannyian hatalmas áldást hoztatok az életemre, és naponta hálát adok Istennek, hogy rám bízta, hogy gondoskodjak rólatok, formáljam az életeteket és hatással legyek rátok” – fogalmazott tavaly az édesanya.

Egyik lánya, Amerah elmondta, hogy édesanyja folyamatosan küzd a családjukért. „Nem számít, mi történik, ő soha nem adja fel.” Fia, Joshua a The Timesnak elmondta, hogy szeretik, hogy ennyi testvérük van. ‘Néhány barátomnak nincs testvére, ezért szeretnék tudni, milyen az. Jó, hogy van kivel játszani, de néha azért nyomasztó tud lenni, hogy sokan vagyunk.”

Forrás: dailymail.co.uk