Család

Matthew McConaughey fia 15 éves koráig el volt tiltva a közösségi médiától

Egyszerűen nem engedték meg a gyereküknek, hogy használja ezeket a felületeket. És erre jó okuk volt.
2023. Szeptember 18.
Matthew McConaughey
Kép: Roy Rochlin/Getty Images

Matthew McConaughey a Today Show-ban mesélt arról, hogy feleségével nem engedték meg a közösségi média használatot fiuknak, Levinek 15 éves koráig. Természetesen Levi, ahogy a legtöbb gyerek, már korábban szeretett volna csatlakozni. McConaughy szerint az, ha megengedi, hogy a gyereke a közösségi médiában legyen olyan, mintha egy csomó idegennel küldené a világba. A színész úgy gondolta, hogy ha túl korán engedné meg a közösségi média használatot, akkor „idegenek mondják meg, hogy ki vagy, és elég magabiztosnak kell érezned magad önmagaddal kapcsolatban”, hogy a külvilág reakciója és elvárásai ne okozzanak problémát.

A Today Show műsorvezetői teljesen egyetértettek a színésszel, egyikük, Bush Hager még azt is elmondta, hogy az ő gyerekei nem kapnak mobiltelefont egyhamar. McConaughey azt mondta, azt akarja, hogy a fia ne legyen közösségi média függő. A színész azt tanácsolta fiának, hogy élvezze az életet és ha olyasmit csinál, amit érdemesnek tart arra, hogy megossza másokkal, akkor tegye meg. De ne ébredjen fel minden reggel azzal a gondolattal, hogy mit kéne aznap megosztani ami tetszeni fog másoknak.

Jól tudjuk, hogy bár nem lenne szabad, de rengeteg gyerek használja a közösségi platformokat. Szakértők azonban egyetértenek abban, hogy a túl korai használat veszélyekkel jár. Magunkon is tapasztalhatjuk, hogy könnyen rabul ejt a közösségi média, felnőtteknek is szorongást, olykor megfelelési kényszert okozhat.

forrás: parents.com