Az első helyen ezúttal a balatongyöröki Promenád Kávézó végzett, Balatoni mámor nevű fagyicsodájával. Hogy ez pontosan mit takar, arról friss Facebook posztjában számolt be a büszke nyertes:
Ez a különleges íz egy igazi mestermű, melyet Vadócz Jenő, vezető cukrászunk álmodott meg. A Balatoni Mámor egy dió fagylalt karamellizált vörösboros füge öntettel, melyet karamellizált dió szórással koronáztunk meg.
A különdíjban részesült kedvenceket is érdemes megkóstolni a Balaton partján járva: a veol.hu megkeresésére Márton Sándor, a balatonfüredi Bagaméri Fagylaltozó tulajdonosa elmondta, hogy milyen fagyival vette le a lábáról a zsűrit. A Fűszeres nyári este nevű fagylalt egy meggysorbet-fagylalt, amihez vörösbor-kivonatot is felhasznált. „Mindezt fűszerezte csillagánizzsal, fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel, majd meggysorbet ízesítéssel, vörösboros kivonattal. Készített hozzá egy meggyzselét, amivel rétegezte a fagylaltot” – írják.
A másik édesség, amivel Márton Sándor indult a versenyen, a Dörgicsei mandulás nevet kapta, ami egy nagyon finom mandulakrémfagylalt. Ehhez a mandulát megpirították, majd mandulapasztát készíttetek belőle és ezzel ízesítették a krémfagylaltot. Kandírozott narancslekvárral rétegezték, és végül egy mandulás ropogóst is sütöttek hozzá.
Nyitókép: Getty Images