Család

Mit jelent, ha álmodban terhes vagy?

Veled is megesett már, hogy azt álmodtad, hogy babát hordasz a szíved alatt, amikor a valóságban ez nem történt meg? Mutatjuk, mi mindent jelenthet!
2024. Február 09.
Terhes nő naplementében

Akik jártasak az álomfejtésben, úgy tartják, hogy mindaz, amit álmodsz, a tudatalattid üzenete, amiben a vágyaid mellett gyakran megjelenhetnek a félelmeid is.

Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy nagyon félrevihet, ha az álmokat szó szerint próbálod értelmezni, sok esetben ugyanis szimbólumokat rejtenek. A várandósság sem feltétlenül azt jelenti, hogy hamarosan bővülni fog a családotok (bár nem kizárt, hogy ilyen típusú üzenet rejlik a háttérben!), utalhat arra is, hogy valami új dolog van készülőben, és az életed fontos mérföldkőhöz érkezik.

Értelmezhető úgy is, hogy a tudatalattid azt próbálja a tudtodra adni, hogy a lelked mélyén nem érzed jól magad ott, ahol most vagy, és ideje lenne váltani (hogy ez melyik életterületre érvényes, nem mindig egyszerű megfejteni). Az álombéli terhesség utalhat ugyanakkor arra is, hogy a szőnyeg alá söpörted egy régi kívánságodat vagy tervedet, ami most szeretne felszínre kerülni, és kár lenne nem megvalósítani.

Ennyi mindent jelenthet még, ha álmodban terhes vagy:

  • Ideje nagyobb teret adnod az önmegvalósításodnak, a személyes fejlődésednek
  • Figyelj a fejedből kipattanó ötletekre, mert akár olyan is akadhat közöttük, amelyek gyökeresen megváltoztatják az életedet
  • Jelezheti azt is, hogy valamivel nem szeretnél szembenézni vagy hogy egy bizonyos dolgot hosszabb ideje halogatsz, ami a lelked mélyén nagyon is nyomasztó
  • Utalhat az anyasághoz kapcsolódó félelmekre
  • Rávilágíthat arra, hogy a párkapcsolatod rejthet némi bizonytalanságot
  • Ha vágysz arra, hogy babád szülessen, és álmodban terhes vagy, előre jelezheti a várva-várt sikert. 

Nyitókép: Getty Images