Család

Nehéz gyerekkoráról mesélt Kollányi Zsuzsi, korán kellett felnőnie

Ennek tulajdonítja, hogy ma is hajlamos arra, hogy mindet maga oldjon meg, elsősorban érzelmi téren.
2023. Szeptember 20.
Kollányi Zsuzsi
Kép: pillanatkép, Palikék Világa / YouTube

Nehéz gyerekkoráról, anyaságáról és házasságáról mesélt Kollányi Zsuzsi a Palikék Világa című műsorban. Az énekesnő elmondta, hogy szülei elváltak, amikor ő 12 éves volt, édesanyja pedig teljesen magában zuhant. – Anyukám teljesen összeesett, ebbe beleértve függőséget, mindent– fogalmazott.  – Egy függő felnőtt pedig nem felnőtt, hanem egy 3-4 éves gyerek szintjén van érzelmileg. Általában kiszámíthatatlan, beszámíthatatlan. Olyan, mintha mindig tojáshéjon járkálnál, hogy éppen mikor milyen hangulatban van, mihez kell igazodni. Hazudik az állapotáról, eladósít egy lakást. Ebből nagyon hamar meg kellett tanulnom, hogy fel kell nőni, alkalmazkodni kell. Az énekesnő 12 éves korától leginkább csak magára számíthatott, ráadásul még öccséről gondoskodnia kellett. 18 éves korában pedig az édesanyja is elköltözött.

18 éves koromra egyedül is maradtunk az öcsémmel az eladósított lakásban, akkor anya is elköltözött. Volt azért jó pár tanulságos év az életemben – magyarázta énekesnő, aki azóta is hajlamos arra, hogy mindent maga oldjon meg, főleg érzelmileg.

Az énekesnő arról is beszélt, hogy szerinte az embereknek nincsenek valós problémái, kényelmes világban élünk. – Baromi kényelmes világban élünk, és ez nem termel szerintem igazán tökös férfiakat. Az a legnagyobb problémánk, hogy van-e internet az okostelefonunkon, vagy hogy a Netflix éppen megy-e otthon. Miközben mondjuk 50-60 éve az volt a legnagyobb probléma, hogy nem lőnek-e seggbe a háború alatt. Nyilván nem azt mondom, hogy éljen, legyenek háborúk, ha valamitől rettegek, az ez, de nincsenek valós problémái az embereknek. A férfiaknak sem igazán itthon. Az a baj, hogy ebbe nagyon könnyű belegyermekesedni meg belekényelmesedni. Nyilván, ha az lenne, hogy ki kéne menni a földekre, és végigkapálni hat órától tízig, és előtte öttől megetetni az állatokat, ott ugye nem nagyon tudsz félredumálni, meg nem üldögélsz a babérjaidon – magyarázta az énekesnő. –  Az van, hogy el vagyunk kényelmesedve és ez nem tesz jót a férfiaknak, nyilván a nőknek sem. Nekem az is vicces, ha valakinek az a legnagyobb problémája, hogy éppen hova megy botoxoltatni, vagy a körme épp leesett, és hogy fogja pótolni, azt én legalábbis megmosolygom. Szerintem alapvetően az a baj, hogy nagyon sok embernek nincsenek problémái. Ami tök jó, és örülök neki, csak hogy emiatt megszűnt az akarat, a szorgalom, a tisztelet, a szeretet, az egymásra figyelés. Nincs közösségélményed, kábé sehol.

Kollányi Zsuzsi az anyaságáról is mesélt, türelmes szülőnek tartják barátai, néha talán túlságosan türelmesnek, akinek fát lehet vágni a hátán. Az énekesnő elmondta, hogy mindig azt gondolta, hogy 36 évesen fog meghalni. Éppen ennyi idős volt, amikor édesanya lett. Utólag azt gondolja, hogy az anyává válás egy újjászületés volt, egy metamorfózis. A gyerekeitől tanulja a legtöbbet és át is formálták őt, például magáért kevésbé, a gyerekeiért maximálisan ki tud állni.