Család

Őszinte videó egy TikToker anyától a túlterheltségről

Többen is nagyon hasznosnak találták a videót, aminek fontos üzenete van.
2023. Február 18.
fotó: tiktok

Egy TikToker édesanya, Libby Ward „Diary of an Honest Mom” („Egy őszinte anya naplója”) oldalán a legkülönfélébb videókat találjuk a viccesektől a komolyabbakig.

Ezek között akadt egy videóra a Good Morning America, amit Ward tavaly szeptemberben osztott meg: az édesanya a videóban egy „robot-csirke” táncot ad elő, amiközben zenére beszél egy fontos anyai tapasztalatáról, amivel sokan mások is egyetértenek.

„Egy dolog rólam, ahogy felnőttem, nagyon szórakoztató ember voltam” – kezdi Ward. „Fiatalon házasodtam össze a férjemmel, és rengeteg szórakoztató dolgot csináltunk és ez nagyon jó volt, de aztán úgy döntöttünk, hogy gyerekeink lesznek. És nagyon szeretem őket, de nagyon túlterhelt voltam, mert senki nem mondta el, hogy szó szerint egész nap és egész éjszaka gondolkodnod kell, és előre látni mindenki minden egyes szükségletét, és eldönteni, mikor és mit adj enni mindenkinek, és hova kell menniük, és… és a számlákat befizetni, és mindenféle dolgokat megcsinálni agyban, amiket nem is látni. És emiatt sokkal kevésbé szórakoztató lettem, mint korábban voltam. Aztán mérges és féltékeny voltam a férjemre, mert ő még mindig annyira szórakoztató volt. És azért mondom ezt el, mert tudom, hogy ezzel nem vagyok egyedül” – zárja gondolatait az édesanya.

A kétgyermekes Ward ebben a rövid, jelenleg 2,6 millió megtekintésnél járó videóban összefoglalta az anyaság őszinte valóságát, amiért sokan hálájukat fejezték ki.

„Hűha. Tudom, hogy ez komikus, de úgy bontottad le, hogy annyira sok értelme van. Annyira túl vagyok terhelve. Köszönöm, hogy tudattad velem, hogy ez rendben van” – írta egy hozzászóló.

„Szükségem volt erre. Nem tudtam, hogy szükségem van rá, de így van” – kommentelte valaki.

Ward elmondta, hogy azért szeretné, ha a bejegyzés más anyákhoz is elérjen, írja a GMA. „Csak készíteni akartam egy olyan tartalmat, ami megnevetteti az embereket, érezteti velük, hogy látva vannak, hogy el vannak ismerve, és amiből az anyák is tudhatják, hogy nincs azzal semmi baj, ha túlterheltek, vagy hogy nem ők a szórakoztató szülők” – mondta.

De reális a tapasztalatait illetően, és megérti, ha nem mindenki osztja azt, amiben ő éppen van, vagy amin keresztülment.

Tartalomkészítőként egyszerűen hangsúlyozni akarja, hogy min mennek keresztül az anyák, beleértve az anyasággal kapcsolatos mentális egészségi problémákat.

A többi anya számára, akik egyik nap küzdenek a problémákkal, míg a másik nap kicsattannak az örömtől, a fő üzenete a felhatalmazás. „Ha gondoskodsz a saját szükségleteidről, olyan szülő tudsz lenni, aki lenni szeretnél. Megéri gondoskodnod magadról, és ha így teszel, olyannak mutathatod magad a gyerekeidnek, amilyennek szeretnéd” – mondta Ward.

Az édesanyának nem ez az első videója, ami ennyire népszerű lett. Korábban a Gyerekszoba.hu is beszámolt egy másik fontos témáról, az anyai dühről készített videójáról – szintén egy olyan érzésről, amit valószínűleg nagyon soka anya megtapasztalt már.