Család

TikTok-trükk fejfájásra: az orvosok szerint is működik

Néha a legegyszerűbb dolgok hozhatnak enyhülést – ha migrénes vagy, tegyél egy próbát ezzel az szimpla TikTok-trükkel.
2023. Szeptember 19.
Fiatal nő kanapén fekszik fáj a feje szomorú
Fotó: Getty Images

Ha migrénnel küzdesz, valószínűleg nem a TikTok lesz az, ahonnan gyógyírt remélsz a problémádra – amit alapvetően jól is teszel. Ahogy az összes többi közösségi platformon, úgy itt is rengetegen osztogatnak tanácsot, sokszor mindenféle képesítés, képzettség nélkül. És amíg mondjuk ez egy-egy sminktrükk, takarítási hack vagy recept esetén beleférhet, az egészségügyi panaszok esetén nem igazán. Szóval helyes, ha szkeptikus vagy a TikTokon kapott fájdalomcsillapítási tanácsokat illetően, de azért azt se feledd el, hogy itt is lehet azért gyöngyszemre bukkanni: meglepően sok orvos és különféle szakember van fenn a TikTokon, és ad rövid videókban hasznos tanácsokat, tippeket. Ahogy az élet más területein is, itt is igaz, hogy nézd meg alaposan, kinek fogadod meg a tanácsát, és ha jó szakembert találsz, ahhoz ragaszkodj.

A varázslatos migréntrükk

Egy ilyen, TikTokon rendkívül nagy sikert arató orvos dr. Kunal Sood, aki egyébként a National Spine & Pain Centers orvosa. Ő ad az alábbi fejfájásűző praktikához ad egyszerű magyarázatot. Nem kell hozzá más, csak forró víz, és akár pár percen belül enyhítheti a kellemetlen migrénes panaszokat.

A teendő: áztasd a lábadat olyan forró vízbe, amilyet csak elbírsz. Hihetetlen, hogy működik? A TikTok-doki szerint ennek az alábbi a magyarázata:

  • A forró víz hatására kitágulnak a láb erei
  • Aminek köszönhetően csökken az agyi vérbőség
  • Ez pedig csökkenti az agy ereire ható nyomást – ami a migrén kiváltója lehet

A kommentekben egy csomó hasznos kiegészítő tippet osztanak meg a felhasználók, ezekkel is érdemes próbát tenni – mellékhatás nincs, és ha neked használ, máris jól jártál.

  • Van, aki a kezét is meleg vagy forró vízbe meríti
  • Akad, aki a nyakra tett hűtő pakolással fokozza a hatékonyságot
  • Működhet az is, hogy a kád szélén ülsz, miközben folyamatosan folyatod bele a meleg vizet

Próbálgasd, de azért a józan ész határain belül. A víz annyira legyen forró, hogy ne okozzon égési sérülést, és ha a migrén gyakori, csillapíthatatlan, vagy erősebb, mint általában, megváltozik a jellege, akkor fordulj vele orvoshoz.

Forrás: LadBible.com