Gyerek

10 feng shui gyerekszobatipp a boldog gyermekért

Pár könnyen kivitelezhető és egyszerű megoldással harmonikusabbá tehetjük gyerekeink környezetét.
2012. Január 29.

A “fengsuj” élő testnek tekinti a lakásunkat, melynek ugyanúgy vannak testrészei, szervei, mint nekünk, embereknek. Egy speciális térkép, a bágua mutatja meg, hogy a lakás különböző területeinek milyen funkciójuk, jelentésük, feladatuk van.

Otthonunkban nyolc területet különíthetünk el a térkép alapján: gazdagság és siker, hír és hírnév, szerelem és házasság, egészség és család, alkotókészség és gyerek, önművelés és tudás, emberi kapcsolatok, segítőkész emberek és utazás.

A fengsuj-szakember ezt a térképet illeszti házunk, lakásunk alaprajzára, ennek alapján tudja megállapítani, hogy otthonunk milyen adottságokkal rendelkezik, hol van az erőssége és gyengéje.

A gyermekszoba berendezésére ugyanazok a fengsuj-alapszabályok érvényesek, mint a lakás többi részére, de vannak kisebb-nagyobb trükkök, hasznos módszerek, melyekkel még harmonikusabbá tehetjük gyermekünk kuckóját.

1. A szoba alapszíne ne legyen harsány, törekedjünk a semlegesebb, lágyabb színekre, és inkább a bútorok, kiegészítők, játékok hozzanak színpompát a helyiségbe!

2. Az alapszínek közül részesítsük előnyben a természetet utánzókat, mint a zöld, a drapp, mert azok a természet energiáit hozzák létre.

3. Ha az ajtóval szemben ablak van, az energia nem tud keringeni, átszalad a szobán, és távozik is. Ennek elkerülésére dekorálhatjuk az ablakot például saját kezűleg készített üvegmatricákkal, vagy tegyünk ki szemmagasságba metszett kristálygömböt, amely színeire bontja a fényt, és a napsütés pozitív energiáival árasztja el a szobát.

4. A szobában ne legyenek éles tárgyak, dárda alakú levélben végződő növények, s az ágy irányába semmiképpen se mutasson szekrény sarka, mert ezek nyugtalanságot, koncentrációs zavarokat, iskoláskorban teljesítményromlást okozhatnak.

5. Ha tükröt szerelünk fel, azt úgy tegyük, hogy lássa benne magát, ellenkező esetben sérülhet a testképe.

6. Legyen élettere a gyermekünknek, ne legyen a legkisebb szobába beszorítva, és birodalmának bútorai változzanak vele együtt, életkorának, ízlésének megfelelően! Akit kiskorában bezsúfolnak egy pici helyre, az kishitűvé válhat, állandó önértékelési gondokkal fog küzdeni, hiszen ő már gyermekkorában is a legkisebbet kapta.

7. Ha már babakorban külön szobában altatjuk gyermekünket, az ágya legyen közel az ajtóhoz, hogy az anya közelségét és óvó tekintetét érezhesse. Később az lenne az ideális, ha az ágy – ugyanúgy, mint a felnőttek hálószobájában – az ajtótól legtávolabbi sarokba kerülne úgy, hogy az abban alvó gyermek rálásson az ajtóra, a feje mögött pedig fal legyen. Ez ösztönösen nagyobb biztonságérzetet ad, és sokkal nyugodtabb pihenést biztosít.

8. Ha gyermekünk sokat sír, nyugtalan, gyanakodhatunk rossz földsugárzásra, egy radiesztéta segítségével érdemes megbizonyosodni arról, hogy a földsugárzások szempontjából hová tehetjük az ágyat és hová nem.

9. Ha képet teszünk a falra, legyen a gyermek életkorának, érettségének megfelelő! Ha lehet, legyen kint közös fotó a szülőkkel, mert az erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot.

10. Kerüljük a vadállatokat, vízesést, fegyvereket, agresszív jeleneteket, negatív szimbólumokat, például a halálfejet ábrázoló plakátokat, képeket! Félelmet, szorongást és túlzott harci kedvet válthatnak ki gyermekünkből.

A cikk Szilvásy Judit fengsuj-szakértő közreműködésével készült.

Kapcsolódó cikkeink:

Fun Shui

Színes betűkkel álmodom… – gyerekszoba dekorációs tipp