Egy trükk, hogy ne csússzon a keverőtál
A keverőtál alá tegyünk egy nedves konyharuhát, hogy keverés közben ne csúszkáljon a pulton. Ez a tipp a vágódeszkával is működik.
Gyorsabban aprított stakeburgonya
Ha van otthon almaszelő, a stakeburgonya elkészítésében is segíthet. Vágjuk le a burgonya egyik végét, hogy stabilan álljon, majd nyomjuk át rajta az almaszelőt. A tipp édesburgonyával is működhet.
Így is eltehetjük a maradék friss fűszert
A maradék friss zöldfűszerekből készíthetünk zöld pestot. Ezt adagonként lefagyaszthatjuk jégkockatartóban, majd amikor megfagytak, át kell tennünk egy simítózáras zacskóba. A kockákat nagyon gyors pestos tésztához is fel lehet használni, illetve a főzésnél zöldfűszeres ízesítőnek.
Így nem ragad a sajt a sajtreszelőhöz
Mielőtt lereszeljük a sajtot, permetezzük be olajspray-vel vagy kenjük be olajjal a sajtreszelőt. Így nem ragadnak oda a sajtdarabok, és a tisztítás is egyszerűbb lesz.
Egyszerűbb tortaszeletelés
Mártsuk a kés pengéjét melegvízbe, hogy felmelegedjen, majd töröljük le, és így vágjuk a tortát a szebb szeletekért. Ismételjük meg több alkalommal a vizezést és törlést.
Még több citromlé
Tegyük a mikróba 7-10 másodpercre a citromot, majd görgessük a pulton a tenyerünk alatt oda-vissza, mielőtt kifacsarjuk. Így több levet fogunk kapni.
Gyors eperpucolás
Egy szívószálat az eper közepén átfúrva gyorsan eltávolíthatjuk a szárakat.
Ezért tegyünk sárgarépát a paradicsomszószba
Ha túl savas lett a paradicsomszósz, hámozzunk meg egy sárgarépát, majd pároljuk a szószban. Tálalás előtt ki lehet venni a mártásból a répát.
Fagyasszuk a maradék gyömbért
A gyömbérről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, és már csak egy összeaszalódott darabot találunk a hűtőben utána. Amit nem használtunk el, azt megpucolva, vékony szeletekre vágva egy zárható zacskóban, vagy lereszelve, jágkockatartóba kiporciózva le tudjuk fagyasztani.
Hogy tovább frissek maradjanak a zöldfűszerek
Vágjunk le a zöldfűszerek szárából, mielőtt egy pohár vízbe állítanánk ezeket. Ezután tegyünk a tetejükre egy műanyag zacskót, és rögzítse csomózással vagy egy madzaggal. Így tegyük a hűtőbe, hogy tovább friss maradjon.
Gyors fűszeraprítás
A zöldfűszerek gyors felaprításához remek eszköz a pizzaszeletelő. Fogjuk kis csokorba a fűszert, majd szeleteljük a kívánt méretre.
Ha sós lett a leves
Dobjunk néhány gerezd nyers almát a levesbe, ha egy kicsit elsóztuk, majd ezzel pároljuk tíz percig. Tálalás előtt vegyük ki a levesből.
(via readersdigest.ca)