
Kép: Getty Images
Ha unod már a natúr csirkét vagy a száraz, unalmas falatokat, itt az ideje, hogy felfedezz néhány gyorsan, könnyen elkészíthető csirkemell receptet. Három olyan receptet mutatunk, amelyek nemcsak finomak és pénztárcabarátok, hanem fél órán belül az asztalra kerülnek.
Paradicsomos-bazsalikomos csirkemell
Elkészítési idő: kb. 25 perc
Hozzávalók (4 adag):
- 2 nagy csirkemell
- 2 konzerv darabolt paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- friss vagy szárított bazsalikom, só, bors
- 10 dkg reszelt mozzarella vagy parmezán
Elkészítés:
A csirkemellet szeleteld, sózd, borsozd, majd pirítsd meg olívaolajon. Add hozzá a fokhagymát és a paradicsomot, majd 10–12 percig főzd, míg sűrű szósz nem lesz belőle. Szórd meg bazsalikommal és sajttal.
Tipp: Teljes kiőrlésű spagettivel vagy bulgurral tálalva igazi mediterrán hangulatú vacsora.
Csirkemell édesburgonyával és zöldségekkel – mindent egy tepsiben
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók (4 adag):
- 2 csirkemellfilé
- 2 nagyobb édesburgonya
- 2 kisebb cukkini
- 2 sárgarépa
- 3 ek olívaolaj
- só, bors, kakukkfű vagy rozmaring
Elkészítés:
A csirkét szeleteld fel, a zöldségeket vágd hasábokra. Mindent tegyél egy tepsibe, locsold meg olívaolajjal, fűszerezd és keverd össze. 200 °C-on süsd kb. 25 percig.
Tipp: Nincs szükség külön köretre, és a mosogatás is minimális – ideális fáradt hétköznap estére.
Sütőben sült fokhagymás-joghurtos csirkemell
Elkészítési idő: kb. 30 perc
Hozzávalók (4 adag):
- 3 csirkemellfilé
- 3 dl natúr joghurt
- 3 gerezd fokhagyma
- 1-2 tk pirospaprika
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
Elkészítés:
A joghurtot keverd össze az aprított fokhagymával, pirospaprikával, sóval és olívaolajjal. A csirkemellet forgasd bele, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on süsd 20–25 percig.
Tipp: A joghurtos pác szaftossá teszi a húst, és nem kell mellette állni – amíg sül, elintézhetsz más teendőket.