A megspórolt időt pedig közös játékra, beszélgetésre fordíthatjuk, hurrá!
Paradicsomos frittata
Hozzávalók:
2 ek. olívaolaj
2 kisebb hagyma felszeletelve
8 db krumpli megfőzve és vastagon felszeletelve
2 db újhagyma apróra vágva
só, bors
30 gramm reszelt Cheddar sajt
2 ek. tej
5 közepes méretű tojás felverve
8 koktélparadicsom félbe vágva
½ csomó friss snidling felaprítva
Elkészítés:
1. Előmelegítjük a grillsütőt.
2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáöntjük a krumplit, az újhagymát és a fűszereket, majd jól megkeverjük.
3. A felvert tojásokat egy nagy tálba tesszük, hozzácsorgatjuk a tejet, rádobjuk a reszelt sajtot, és elkeverjük. Az egészet beleöntjük a serpenyőbe, és addig sütjük, míg a szélei elkezdenek pirulni. A tetejére helyezzük a félbevágott koktélparadicsomokat, és megszórjuk a friss snidlinggel.
4. 5 percre grillsütőbe tesszük a frittatát, hogy a teteje is átsüljön, és enyhén megpiruljon.
5. Zöldségekkel tálaljuk. Melegen és hidegen is nagyon finom.
A legjobb pasta arrabiata
Hozzávalók:
500 gramm penne tészta
1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 ek. oregánó
1 ek. kakukkfű
2 ek. olívaolaj
12 db koktélparadicsom
1 evőkanál barna cukor
só, bors, chili ízlés szerint
Elkészítés:
1. Tegyük fel a vizet forrni, majd forráskor adjuk hozzá a tésztát. Főzzük készre.
2. Mindeközben kezdjük el hevíteni az olajat egy nagy serpenyőben, amibe mehet is az fokhagymanyomón átnyomott fokhagyma, oregánó, kakukkfű és bors. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma meg ne égjen!
3. Borítsuk a serpenyőbe a konzerv paradicsomot, és kezdjük el főzni lassú tűzön.
4. Vágjuk negyedekre a koktélparadicsomokat, és ezeket is dobjuk a serpenyőbe.
5. Főzzük az egészet addig, amíg a nyers paradicsomok is megfőnek. Adjuk közben hozzá a barnacukrot, a chilit és a sót is. Kóstoljuk meg, és korrigáljuk ízlés szerint.
6. Vegyük le a paradicsomszószt a tűzről, és keverjük össze a tésztával. Jó étvágyat!
Pestós rizssaláta csirkével
Hozzávalók:
200 gramm hosszúszemű rizs
2 nagyobb csirkemell kockára vágva
1 apróra vágott kaliforniai paprika
1konzerv kukorica
150 gramm koktélparadicsom negyedlve
4 db újhagyma apróra vágva
100 gramm zöldbab szeletelve (a fagyasztott is tökéletes)
75 gramm brokkoli (friss vagy fagyasztott)
Az öntethez:
4 ek. pesto szósz
3 ek. almaecet
3 ek. olívaolaj
1 gerezd összenyomott fokhagyma
1 ek. barnacukor
3 ek. friss bazsalikom apróra vágva
só,bors
Elkészítés:
1. Főzzük meg a rizst sós vízben, majd szűrjük le, és tegyük félre.
2. Egy serpenyőben pirítsuk meg óvatosan az átpasszírozott fokhagymát, öntsük rá az apróra vágott csirkemellet, és süssük készre. Majd öntsük át egy tálba.
3. Most helyezzük a serpenyőbe a kaliforniai paprikát, a brokkolit, az újhagymát és a zöldbabot, majd pároljuk, míg kellően meg nem puhulnak.
4. Öntsük egy nagy tálba a rizst, a csirkemellet, a főtt zöldségeket és a konzerv kukoricát, és jól keverjük össze. Mehet bele a só, bors ízlés szerint.
5. Az öntet hozzávalóit egy külön tálában keverjük össze, és öntsük a rizses-zöldséges-csirkés salátánkra. Az egészet még egyszer forgassuk át, és már tálalhatjuk is. Másnap hidegen is isteni!