Gyerek

5 retro játék, amit tuti a te gyereked is élvezni fog, ha megtanítod neki

Dupla haszon, mert neked is jól fog esni, nosztalgiázni.
2022. Június 26.
Kép: Catherine Delahaye/Getty Images

Hajlamosak lehetünk azt hinni, hogy mivel a gyerekeinknek hipermodern játékaik vannak, azok a dolgok már biztosan nem is érdeklik őket, amikkel mi játszottunk anno, pedig nagy eséllyel tévedünk. Tegyünk egy próbát és tanítsuk meg nekik a régi nagy kedvenceinket. 

Gumizás

Ennél egyszerűbb és nagyszerűbb játék nincs is, csak egy gatyagumi kell, két ember, aki tartja és indulhat is a móka.

Madzagolás

A madzagoláshoz szintén csak egy a játék nevében szereplő eszköz kell, egy madzag, és lehet is formálni a különlegesebbnél különlegesebb alakzatokat, ahogy átadjuk egymásnak.

Tátika

Emlékszel? A tátikát az ujjainkra téve nyitogattuk, majd, ahol megállította a másik, és mondott egy színt, számot, a hajtogatott papír azon részébe belekukkantva az ott szereplő név adta meg a kérdésre a választ. Például, hogy ki lesz a férjünk.

Ugróiskola

Előre meghatározott alakzatban négyzeteket rajzoltunk krétával a járdára, aztán már csak egy kavicsra volt szükségünk, és indulhatott az ugróiskola! A négyzetekbe beledobtuk a kavicsot, és végigugráltunk az alakzaton: az egyes kockákba egy lábbal kellett beleugrani, a kettesekbe párossal, és visszafelé fel kellett venni a kavicsot.

Ország, város

Bárhol játszható, csak papír és íróeszköz kell hozzá. Valaki magában elkezdi mondani az ábécét, majd azzal a betűvel kell játszani az adott kört, ahol a másik megállítja. Ország, város, fiú lány, víz, híres ember… Magunk választjuk, hogy milyen kategóriákat vonunk be a játékba, szórakoztató és az agyat is pallérozza.