Kisgyerek

A legegyszerübb trükk, amivel 15 percre lefoglalhatod a gyereket

Egy anyuka megtalálta a módszert, ami annyira leköti kislánya figyelmét, hogy 15 percen át "teljesen csendben" eltölti az idejét. A trükköt egy TikTok videóban osztotta meg szülőtársaival.
2022. Május 03.
Egy anyuka pofonegyszerű trükkje a kisgyereke szórakoztatására (A kép illusztráció. Fotó: Getty Images)

Kisgyerekes szülőként kincset érnek azok a tippek, amelyek olyan tevékenységeket ajánlanak, amelyek lekötik a gyerek figyelmét több percre, ami közben nyugodtan, csendben, önállóan elszórakoznak.

A todaysparent.com portál egy tiktoker anyuka, Crissy (@imcrissyrodriguez) egy videóját osztotta meg, amelyben az édesanya megmutatja, hogyan szórakoztatják el férjével a kislányukat, akinek bő negyed órára leköti a figyelmét az adott játék.

A trükk pofonegyszerű: Luca egyik dobozból a másikba pakol játékokat, és közben intenzíven összpontosít erre a tevékenységre. A videóhoz fűzött feliratban az anyuka hozzátette: “A férjem rákeresett a Google-ben arra, hogy ‘tevékenységek, amiket a kisgyerekkel csinálhatunk’, és egy javaslat szerint adjunk nekik két dobozt, majd mindegyikbe tegyünk néhány tárgyat. Nem vicc, már 15 perce ezt csinálja, teljes csendben. 10/10, ajánlom.”

@imcrissyrodriguez I cannot remember the last time it’s been this quiet #joy #toddlertips #mom #toddlermom #toddlersoftiktok #toddlerplaying ♬ original sound – Crissy

A leírásban Crissy megjegyzi: “Nem emlékszem, mikor volt utoljára ilyen csend.”

A trükk túl egyszerűnek tűnhet ahhoz, hogy igaz legyen, de mégis érdemes kipróbálni! Csak fogjuk két dobozt, néhány játékot, és várjuk a csendet.