Gyerek

5 szuper étel székrekedés ellen

A kevés mozgás, a stresszes, rohanó életmód és a helytelen táplálkozás sok esetben székrekedést vált ki. Népbetegségként kezelhetjük a székrekedést, ami nem csupán a terhes nőket érinti, hanem minden korosztályban előfordul.
2017. November 21.

5 szuper étel székrekedés ellen

Lássuk melyek, azok az ételek, amelyek nem csak egészségesek, de gyorsan és hatékonyan szüntetik meg a székrekedés panaszait.

1, Kivi

A kivi nem csak magas C-vitamin tartalma miatt egészséges, hanem magas rosttartalmának köszönhetően nem termel felesleges gázokat és segíti az emésztést.

2, Szilva

Ez a legismertebb étel székrekedés ellen, mindegy, hogy nyersen vagy aszalva esszük, magas rosttartalmának köszönhetően megoldja a székrekedés okozta problémát. A szilvában lévő kálium segíti a salakanyag kiürülését.

3, Narancs

Erős hashajtó gyümölcs. Tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, ami pótolja azt a mennyiséget, amit hashajtó hatása kivon a szervezetből.

4, Rizs

Akik rendszeresen rizst fogyasztanak, kevésbé küzdenek a székrekedéssel, természetesen itt is a magas rosttartalomban kell keresni az okokat. Fehér helyett barna rizst együnk, ez fog igazán segíteni a székrekedés ellen.

5, Spenót

Magas rosttartalma mellett a spenót segíti a vastagbél az összehúzódását. A spenót egyébként magnéziumban is gazdag, ami az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezet számára.

További cikkeink székrekedés témában: