Gyerek

A BAHART menetrendszerinti járatain is utazhatnak Kajla útlevéllel az alsós gyerekek

A nyári szünetben díjmentesen utazhatnak a menetrendszerinti járatokon a Kajla útlevéllel.
2024. Július 09.

Július első hétvégéjével elkezdődött a hajózási főszezon a Balatonon, emiatt több útvonalon is sűríti járatait a Balatoni Hajózási Zrt. Azokban a kikötőkben, ahol eddig csak hétvégén közlekedtek hajók az előszezonban, már hétköznapokon is lehet hajózni – írja a társaság közlése alapján a Sokszínű Vidék.

(Kép forrása: Getty Images)

(Kép forrása: Getty Images)

A közlemény szerint továbbra is rendkívül népszerű az utasok körében az idén márciusban átadott két-két új katamarán és komp. A katamaránok a legforgalmasabb útirányokon, így Fonyód-Badacsony között, valamint a Siófok-Balatonfüred-Tihany útvonalon közlekednek. A kompok szintén már a nyári menetrendnek megfelelően indulnak: Szántódrévből 7:00 és 23:30 között, Tihanyrévből pedig 7:15 és 23:45 között félóránként, vagy akár gyakrabban is, ha a forgalom és az utasok gyors kiszolgálása igényli. Sétahajó 15 kikötőből indul, 13-ból naplemente sétahajó, 10-ből gyerek-, 9-ből pedig bulihajó.

A nyári szünetben június 22. és szeptember 1. között a Kajla útlevéllel rendelkező 6-11 éves gyerekek díjmentesen hajózhatnak a BAHART menetrendszerinti, települések közötti járatain. Június 1-től pedig a menetrendi hajókon jól bevált családi jegytípust terjesztették ki a séta- és gyerekhajós programokra is, a gyermekek számától függetlenül kedvezményes, fix díjjal.

 

A közlés szerint a fogyatékkal élők a kompok mellett ezentúl már a személyhajókon is díjmentesen utazhatnak. A BAHART jegypénztárakban az utasok SZÉP kártyával is fizethetnek, a sorban állást pedig elkerülhetik, mert előzetesen is megvásárolhatók a hajójegyek a weboldalukon.

A megszokott gyerek- és bulihajókon kívül két újítással is készültek az idén. A szerdánként Siófokról este indul chill hajó, míg a cirkuszkavalkád gyerekhajóval a kicsiknek kedveznek: a különleges, cirkuszi gyerekprogrammal Balatonfüredről és Fonyódról futnak ki a hajók péntekenként.